Τα Nokia smartphones επιστρέφουν στην ελληνική αγορά, όχι μόνο με νέο ιδιοκτήτη, την Φινλανδική HMD Global, αλλά και το Android ως το λειτουργικό σύστημα που συναντάμε σε όλη τη νέα σειρά μοντέλων.

Η Ελλάδα είναι μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες στις οποίες θα κυκλοφορήσουν τα μοντέλα Nokia 3, Nokia 5 και Nokia 6, τα οποία είδαμε για πρώτη φορά πριν μερικούς μήνες στη Βαρκελώνη. Το ίδιο ισχύει και για το ανανεωμένο 3310, το feature phone που έκλεψε καρδιές στη φετινή MWC φέρνοντας μνήμες από το παρελθόν. Σύμφωνα με τα στελέχη της HMD Global, η ελληνική αγορά -και όχι μόνο- έχει ειδικές σχέσεις με το brand της Nokia, και τα νέα μοντέλα θέλουν να κάνουν τη σχέση αυτή πιο δυνατή με έμφαση στην ποιότητα κατασκευής ακόμα και για τα πιο φθηνά μοντέλα, αλλά και στην ασφάλεια μέσω τακτικών αναβαθμίσεων του λογισμικού.

 


nokia.jpg

 


Την αρχή θα την κάνει το Nokia 3 στις 16 Ιουνίου με τιμή €159. Το Nokia 3 έρχεται με οθόνη 5 ιντσών, HD ανάλυση και προστασία από Gorilla Glass. Στο εσωτερικό του διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή της MediaTek χρονισμένο στο 1.4GHz, με 2GB μνήμη και 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Με χρήση αλουμινίου περιμετρικά, το φθηνότερο android smartphone της Nokia διαθέτει κύρια και εμπρόσθια κάμερα στα 8MP

 

Συνέχεια έχει το Nokia 5 με οθόνη 5,2 ιντσών, Snapdragon 430, 2GB μνήμη και 16GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Με τιμή €199, η συσκευή διαθέτει ακόμα κύρια κάμερα 13MP με δυνατότητα εγγραφής Full HD video, ενώ η δεύτερη κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος έχει ανάλυση 8MP και διάφραγμα f/2.0.

 

 

Το ανώτερο μοντέλο της σειράς είναι το Nokia 6, με χρήση αλουμινίου σε ολόκληρο το σώμα της συσκευής. Η οθόνη ανεβαίνει στις 5,5 ίντσες όπως άλλωστε και η ανάλυση (Full HD), ενώ η Qualcomm είναι υπεύθυνη για το chipset της συσκευής με το Snapdragon 430 το οποίο συνοδεύεται από 3GB μνήμης και 32GB αποθηκευτικού χώρου. Η κύρια κάμερα είναι στα 16MP ενώ η εμπρόσθια στα 8MP. Η τιμή του Nokia 6 έχει οριστεί στα €259 για την ελληνική αγορά, με την κυκλοφορία του να έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Ιουνίου. Λίγο αργότερα και συγκεκριμένα τον Σεπτεμβρίου, θα κυκλοφορήσει και η δεύτερη έκδοση Black Arte με 4GB μνήμη και 64GB αποθηκευτικού χώρου, με άγνωστη για την ώρα τιμή.

 

Τέλος ίσως το καλύτερο feature phone της εταιρείας εδώ και καιρό με το όνομα Nokia, το ανανεωμένο 3310, κυκλοφορεί στη χώρα μας στις 16 Ιουνίου με τιμή €59, αρχικά σε μπλε και κόκκινο χρώμα, με το κίτρινο να ακολουθεί λίγο μετά. Το Nokia 3310 στηρίζεται στην πλατφόρμα Series 30 και όπως είχαμε δει και στη Βαρκελώνη, ενσωματώνει το γνωστό Φιδάκι αν και σε μια ανανεωμένη εκδοχή. Η αυτονομία του φτάνει τον ένα μήνα και ο χρόνος ομιλίας τις 22 ώρες. Η κάμερα στο πίσω μέρος έχει ανάλυση 2MP, ενώ η οθόνη έχει διαστάσεις 2,4 ιντσών με ανάλυση 240x320.

 

 

Όλα τα μοντέλα τρέχουν την stock έκδοση του Android 7.x Nougat χωρίς αλλαγές στο γραφικό περιβάλλον.