Με την εξαγορά του τμήματος κινητών συσκευών από τη Microsoft, η Nokia έμεινε εκτός αγοράς των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, κάτι που όμως θα αλλάξει σύντομα και θα έχει ως αποτέλεσμα την κυκλοφορία android smartphones αλλά και tablets από την εταιρεία.

Κάτι τέτοιο θα γίνει εφικτό μετά τις σημερινές εξελίξεις και την πώληση του τμήματος των feature phones από τη Microsoft σε μια άγνωστη θυγατρική εταιρεία της Foxconn, με το όνομα FIH Mobile. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Nokia θα χορηγήσει την άδεια χρήσης του εμπορικού σήματος της αλλά και της πνευματικής ιδιοκτησίας σε μια νεοσυσταθείσα εταιρεία με την ονομασία HMD, φινλανδικών συμφερόντων. Όπως προκύπτει, η HMD και η FIH Mobile έχουν φτάσει σε συμφωνία συνεργασίας με στόχο «να ενισχυθεί η οικοδόμηση μιας παγκόσμιας επιχείρησης για κινητά τηλέφωνα και tablet που θα φέρουν την επωνυμία της Nokia».

 

Πέρσι, η Nokia σε συνεργασία με την Foxconn, κυκλοφόρησαν το N1 tablet που στηρίζονταν στην πλατφόρμα του Android, χωρίς η συσκευή να συναντήσει εμπορική επιτυχία. Τα σχέδια της HMD είναι σίγουρα αισιόδοξα αφού η εταιρεία δηλώνει ότι θα επενδύσει 500 εκ. δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια για τη δημιουργία και την προώθηση νέων προϊόντων, χρήματα που θα προέλθουν από επενδυτές αλλά και από τα κέρδη που θα τους αποφέρει η εξαγορά του τμήματος των feature phones.

 

Όλες οι επί μέρους συμφωνίες στα πλαίσια των συνεργασιών, θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους, χωρίς να υπάρχει κάποιο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα δούμε τα νέα Nokia smartphones και tablets στην αγορά.

 

Link.png Site: Εngadget