Στο κλείσιμο του τοπικού της γραφείου στην Ελλάδα προχωρά η Nokia, στα πλαίσια της διοικητικής αναδιοργάνωσης που ετοιμάζει για τις δραστηριότητές της στον Ευρωπαϊκό χώρο. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Biztech τα γραφεία της φιλανδικής εταιρεας θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι το τέλος το έτους στην Ελλάδα.

Η αναδιοργάνωση προβλέπει το διαχωρισμό της Ευρώπης σε τμήματα, σε καθένα από τα οποία θα υπάρχει ένα κεντρικό γραφείο. Η Ελλάδα θα ανήκει στο τμήμα της "Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης" το οποίο θα έχει κεντρικά γραφεία στη Βουδαπέστη. Το κλείσιμο το γραφείων στην Ελλάδα δε σχετίζεται με την οικονομική κρίση που βιώνει η χώρα, αλλά ούτε με τις πωλήσεις της Nokia, οι οποίες φαίνεται να βρίσκονταν σε ικανοποιητικό επίπεδο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Μάλιστα ορισμένες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για άνοδο 33% όσον αφορά τα τεμάχια και 25% με βάση την αξία των πωλήσεων.

 

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια πληροφορία για τον τρόπο διανομής των προϊόντων της εταιρείας στην Ελλάδα, όμως πολύ πιθανό αυτές να συνεχιστούν μέσω των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και επίσημων συνεργατών. Στο γραφείο της Nokia Ελλάδος απασχολούνταν 12 εργαζόμενοι οι οποίοι έχουν πρόταση από την εταιρεία να συνεχίσουν την καριέρα τους σε άλλες χώρες που δραστηριοποιείται.

 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα διέκοψε τη λειτουργία του τοπικού γραφείου της και η Motorola Mobility, η οποία, επίσης, προχώρησε σε διοικητική αναδιάρθρωση. Η διαφορά με τη Nokia είναι πως η Motorola θα δώσει σχεδόν αποκλειστικά έμφαση στις πέντε μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

 

Source.png Πηγή: biztech.gr