Η Nokia στοχεύει να σχεδιάσει smartphones και να δώσει την άδεια σε τρίτους κατασκευαστές να πουλήσουν τις συσκευές της στην αγορά το 2016, όταν και οι όροι της συμφωνίας με την Microsoft θα το επιτρέψουν.

Αυτό τουλάχιστον δήλωσε ο CEO της Nokia, Rajeev Suri στο Manager Magazin,και συμπλήρωσε ότι όταν έρθει ο καιρός η εταιρεία του “κοιτάξει για ταιριαστούς συνεργάτες”. “Απλώς θα τα σχεδιάσουμε και στην συνέχεια θα δώσουμε την άδεια χρήσης της μάρκας” είπε.

 

Όπως είναι γνωστό, η Nokia πούλησε την επιχείρηση συσκευών και υπηρεσιών στην Microsoft πέρυσι, αλλά μπορεί να ξεκινήσει να δίνει την άδεια χρήσης της ονομασίας της σε άλλους κατασκευαστές από του χρόνου. Αν θυμάστε, έχει ήδη δώσει την άδεια στην Foxconn να κατασκευάζει και να πουλάει το tablet με την ονομασία Nokia N1 εδώ και μερικούς μήνες. Η εταιρεία έχει την επιχείρηση με τις υπηρεσίες και τους χάρτες HERE, ωστόσο εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει και την συγκεκριμένη επιχείρηση αν έχει μία συμφέρουσα προσφορά (τελευταία κυκλοφόρησε η φήμη, ότι διάφορες εταιρείες της αυτοκινητοβιομηχανίας θέλουν να αποκτήσουν την επιχείρηση και έχουν προβάδισμα σε σχέση με άλλες προσφορές).

 

Αν και οι νέες συσκευές που θα σχεδιάσει θα έχουν την σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας, η Microsoft έχει τα δικαιώματα των brands Asha, X και Lumia. Έτσι, ένας κατασκευαστής μπορεί να πληρώσει την Nokia για να σχεδιάσει τα κινητά και να αποκτήσει τα δικαιώματα χρήσης του ονόματος της Nokia, αλλά δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τις παραπάνω αναγνωρίσιμες ονομασίες.

 

Link.png Site: Engadget