Από τον γνωστό leaker, Evan Blass, μπορούμε να δούμε για πρώτη φορά το Nokia 8, το νέο smartphone της HMD Global το οποίο θα αποτελέσει το κορυφαίο μοντέλο της εταιρείας για το επόμενο διάστημα.

Το Nokia 8 θα αποτελέσει όπως φαίνεται μια πραγματική ναυαρχίδα για την εταιρεία, αφού από την πρώτη φωτογραφία που έχουμε πλέον στα χέρια μας, βλέπουμε ότι στο πίσω μέρος και συγκεκριμένα στην κάμερα, επιστρέφει το λογότυπο Zeiss. Με βάση τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η συσκευή θα διαθέτει δύο κάμερες στο πίσω μέρος με ανάλυση 13MP η καθεμία ενώ θα υπάρχει χρήση οπτικών στοιχείων της Zeiss, αναβιώνοντας τη μακροχρόνια σχέση των δύο εταιρειών από την εποχή του Nokia N95.

 

Στο εσωτερικό του, το Nokia 8 θα ενσωματώνει την τελευταία λέξης της τεχνολογιας σε ότι αφορά τα SoC, με τηN HMD Global να επιλέγει το Snapdragon 835, την κορυφαία πρόταση αυτή τη στιγμή της Qualcomm. Θα συνοδεύεται από 4 ή 6GB RAM ενώ η οθόνη θα έχει διαστάσεις 5,3 ιντσών και QHD ανάλυση (2560 x 1440), τη μεγαλύτερη από όλα τα νέα μοντέλα της Nokia. Θα τρέχει ακόμα Android Nougat 7.1.1 χωρίς την προσθήκη κάποιου νέου περιβάλλοντος στην επιφάνεια, και με την υπόσχεση ότι θα λαμβάνει γρήγορα όλες τις αναβαθμίσεις της πλατφόρμας για τα επόμενα 2 χρόνια.

 

Με βάση τιμή που διέρρευσε από μεγάλη σκανδιναβική αλυσίδα, το Nokia 8 θα κοστίζει περίπου $675 και θα ανακοινωθεί στις 31 Ιουλίου.

 

Link.png Site: VentureBeat