Ύστερα από την παρουσίαση της νέας ναυαρχίδας της Nokia το Lumia 920, η εταιρεία παρουσίασε σήμερα και το μικρό του αδερφό, το Lumia 820 με Windows Phone 8. Στη νέα αυτή συσκευή η Nokia προσπαθεί να δώσει όσο το δυνατόν περισσότερα χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της σε μια οικονομικότερη έκδοση.

Η οθόνη του Lumia 820 θα είναι 4.3" ιντσών ανάλυσης 800x480 pixel και τεχνολογίας ClearBlack OLED, ενώ τα χαρακτηριστικά που είναι ίδια με το Lumia 920 είναι ο Snapdragon S4 επεξεργαστής, 1GB RAM, καθώς επίσης και η δυνατότητα ασύρματης φόρτισης με τη την ειδική βάση FatBoy Recharge Pillow αλλά και με όλες τις ασύρματες βάσεις φόρτισης που υποστηρίζουν το πρότυπο Qi. Η μπαταρία του είναι 1650mAh, και μπορεί να αντικατασταθεί εύκολα καθώς το καπάκι είναι αποσπώμενο. Επίσης υποστηρίζονται τα πρότυπα Bluetooth 3.1, WiFi Direct, LTE δίκτυα, ενώ περιλαμβάνεται chip NFC για ασύρματες πληρωμές. Η συσκευή διαθέτει υποδοχή για κάρτες Micro Sim, καθώς επίσης και υποδοχή MicroSD για επέκταση του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου (8GB) μέχρι και 32GB.

 

Η φωτογραφική μηχανή δεν περιλαμβάνει δυνατότητες PureView, είναι 8MP με διπλό LED flash, ενώ η δεύτερη κάμερα για video κλήσεις υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι και 640x480 pixel. Ορισμένες από τις δυνατότητες της φωτογραφικής μηχανής είναι το άγγιγμα για εστίαση, αυτόματη αλλά και χειροκίνητη ισορροπία λευκού, επεξεργαστής φωτογραφιών και geo tagging.

 

Ακόμη υποστηρίζονται όλες οι εφαρμογές πλοήγησης που εγκαινιάζονται με το Lumia 920, όπως το Nokia Location, music app αλλά και η εφαρμογή City Lens με επαυξημένη πραγματικότητα μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να δει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες οδών, εστιατορίων κλπ, ενώ παράλληλα έχει επιπλέον επιλογές όπως η προβολή επιπλέον πληροφοριών όπως για παράδειγμα μια σύντομη περιγραφή ή και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του εκάστοτε σημείου ενδιαφέροντος.

 

nokia-lumia-820-red-4.jpg

 

Εξωτερικά έχει στρογγυλεμένες γωνίες, με σχεδιασμό που θυμίζει το 920. Τα κουμπιά είναι κεραμικά αλλά σε αντίθεση με το μεγάλο του αδερφό δίνει εντονότερα την αίσθηση του πλαστικού. Η εταιρεία τόνισε ιδιαίτερα τη δυνατότητα των χρηστών να αλλάξουν το καπάκι της συσκευής, αλλάζοντας έτσι και το χρώμα της συσκευής.

 

Το Nokia Lumia 820 αναμένεται να κυκλοφορήσει "αργότερα" μέσα σε χρόνο, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφόρηση για την τιμή του. Οι διαθέσιμες αποχρώσεις είναι κόκκινο, λευκό, μπλε, μωβ, γκρι και κίτρινο.