Όπως το περιμέναμε, η Nokia παρουσίασε πριν λίγο σε ειδική εκδήλωση, τα νέα της Lumia smartphones τα οποία στηρίζονται στην νέα έκδοση των Windows Phone 8.0

Με σχεδιασμό που παραπέμπει στο Lumia 900 και Lumia 800, η νέα ναυαρχίδα της Nokia ξεχωρίζει αρχικά λόγω της ενσωματωμένης κάμερας 8.7mp που διαθέτει και η οποία στηρίζεται στην τεχνολογία PureView η οποία μας εντυπωσίασε στο PureView 808. Όπως υποστηρίζει η Nokia, η συγκεκριμένη κάμερα είναι η καλύτερη που υπάρχει από όλα τα smartphones της αγοράς με δυνατότητα πολύ καθαρών φωτογραφιών που πλησιάζουν την ποιότητα compact μηχανών και όχι μόνο !!

 

Η οθόνη των 4.5' βασίζεται σε μια νέα τεχνολογία της Nokia με την ονομασία PureMotion HD+ και η οποία υπόσχεται HD ανάλυση, πεντακάθαρη οθόνη με δυνατότητα εμφάνισης βίντεο το οποίο δείχνει πιο ζωντανό από κάθε άλλη φορά σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας. Το γυαλί στην επιφάνεια της συσκευής διαθέτει τον ίδιο καμπυλωτό σχεδιασμό στις άκρες του όπως με το Lumia 800. Ακόμα η δυνατότητα ClearBlack γίνεται καλύτερη με σκοπό την δυνατότητα ανάγνωσης της οθόνης σε εξωτερικούς χώρους και ειδικότερα σε φωτεινές περιπτώσεις

 

Το Lumia 920 διαθέτει ακόμα

  • Qualcomm Snapdragon S4 στο 1.5GHz
  • 1GB Ram
  • 32gb αποθηκευτικό χώρο
  • 1.3mp μπροστινή κάμερα
  • 8.7mp PureView κάμερα με δυνατότητα εγγραφής 1080P video
  • NFC
  • Μπαταρία 2.000mAh

ccs-39041-0-67676700-1346856288_thumb.jpg

 

Σχετικά με τις εφαρμογές τοποθεσίας που εξοπλίζει η Nokia τις συσκευές τις για την πλατφόρμα των Windows Phone 8, η εταιρεία ανανεώνει τα Nokia Maps αποκτούν λειτουργία «πραγματικού» Offline καθώς και δυνατότητες επαυξημένης πραγματικότητας για εμφάνιση ονομάτων οδών, εστιατορίων και άλλων σημείων ενδιαφέροντος σε πραγματικό χρόνο. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό θα υπάρχει και μέσω μιας νέας εφαρμογής, του Nokia City Lens με την οποία χρησιμοποιώντας την κάμερα και στοιχεία από το Internet, μπορείτε να δείτε πληροφορίες για τα καταστήματα που βρίσκονται γύρω σας. Επιπλέον το Nokia Drive αποκτά νέες δυνατότητες παραμένοντας η μοναδική εφαρμογή πλοήγησης η οποία δε χρειάζεται Internet και παρέχεται δωρεάν σε κάθε Lumia συσκευή.

 

Από τα περιφερειακά για το Nokia Lumia 920 που ξεχωρίζουν είναι το "FatBoy Recharge Pillow" το οποίο επιτρέπει την ασύρματη φόρτιση της συσκευής μόλις την τοποθετήσετε στην επιφάνεια του.

 

Το Nokia Lumia 920 θα κυκλοφορήσει σε κίτρινο, κόκκινο, λευκό, γκρι και μαύρο χρώμα.