Η Nvidia αποφάσισε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και την έντονη φημολογία σχετικά με τις απαιτήσεις ισχύος των νέων καρτών γραφικών GeForce RTX 40-series και τα τροφοδοτικά που ακολουθούν το νεότερο πρότυπο ATX 3.0.

Η σύντομη απάντηση, για όσους αναρωτιούνται αν είναι απαραίτητο να αγοράσουν ένα νέο τροφοδοτικό που να καλύπτει τις προδιαγραφές ATX 3.0 για λόγους συμβατότητας με τη νέα κάρτα γραφικών τους GeForce RTX 40-series, είναι «όχι». Επομένως, δεν χρειάζεται να ανησυχούν καθώς δεν είναι απαραίτητο να αγοράσουν ένα νέο μοντέλο ATX 3.0 που να διαθέτει PCIe 5.0 power connectors (γνωστούς και ως 12VHPWR).

Τα τροφοδοτικά ATX 2.0 που βρίσκονται στην αγορά εδώ και αρκετό καιρό θα εξακολουθούν να λειτουργούν χωρίς το παραμικρό πρόβλημα με οποιοδήποτε μοντέλο Nvidia GeForce RTX 40-series αρκεί προφανώς να είναι αρκετά ισχυρό για να καλύπτει τις ανάγκες της GPU, όπως ακριβώς συνέβαινε μέχρι σήμερα με οποιαδήποτε κάρτα γραφικών.

Oι πληροφορίες παρέχονται με τη μορφή ενός νέου FAQ, το οποίο εντόπισε πρώτη η ιστοσελίδα Tom's Hardware, στο οποίο η Nvidia μας υπενθυμίζει ότι ένας προσαρμογέας τροφοδοσίας παρέχεται μαζί με κάθε κάρτα γραφικών «Ada Lovelace» νέας γενιάς, ώστε να είναι δυνατή η σύνδεση ενός τροφοδοτικού ATX 2.0 με την κάρτα γραφικών.

Όσον αφορά τις απαιτήσεις σε ισχύ, είτε μιλάμε για ένα τροφοδοτικό ATX 3.0 είτε για ένα τροφοδοτικό ATX 2.0, οι ιδιοκτήτες μίας κάρτας γραφικών GeForce RTX 4090 χρειάζονται ένα τροφοδοτικό ισχύος τουλάχιστον 850W. Οι ιδιοκτήτες μίας GeForce RTX 4080 16GB χρειάζονται τροφοδοτικό τουλάχιστον 750W και οι χρήστες που έχουν στην κατοχή τους μία GeForce RTX 4080 12GB χρειάζονται ένα τροφοδοτικό τουλάχιστον 700W.

  • Like 1
  • Thanks 2