Σε αντίθεση με τα προηγούμενα μοντέλα της εταιρείας, η 3060 δε θα κυκλοφορήσει σε Founders Edition

Μετά την αρχική ανακοίνωση τον Ιανουάριο, η Nvidia ανακοίνωσε σήμερα πως η RTX 3060, η οικονομικότερη κάρτα γραφικών στη σειρά RTX 3000, θα κυκλοφορήσει στις 25 Φεβρουαρίου. Οι προπαραγγελίες αναμένονται να ξεκινήσουν από σήμερα, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν πως δε θα υπάρξει Founders Edition.

Η RTX 3060 στοχεύει να αντικαταστήσει τις GTX 1060 κάρτες γραφικών, που αρκετό καιρό τώρα βρίσκονται στην κορυφή του Steam, προσφέροντας 12GB GDDR6 μνήμη και υποστήριξη για όλες τις τελευταίες τεχνολογίες της Nvidia (DLSS, RayTracing και λοιπές εφαρμογές που αξιοποιούν τη νέα αρχιτεκτονική).

Όπως γίνεται καιρό τώρα στην αγορά, αναμένεται και οι 3060 να πωληθούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Η διαθεσιμότητα είναι ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα για τις RTX 3000 από την ημέρα κυκλοφορίας, με την Nvidia να έχει δηλώσει πως τα θέματα θα συνεχιστούν για το πρώτο τρίμηνο του έτους (το οποίο τελειώνει τον Απρίλιο). Για να καλύψει τη ζήτηση και τις υψηλές τιμές που παρατηρούνται, ανακοινώθηκε πως υπάρχουν σχέδια επανακυκλοφορίας των παλαιότερων RTX 2060 και GTX 1050Ti καρτών γραφικών.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Sad 1