Στα πλαίσια της έκθεσης Photokina, η Panasonic ανακοίνωσε ότι θα λανσάρει δύο νέες φωτογραφικές μηχανές με αισθητήρα full frame (35mm) που είναι mirrorless και κάνουν χρήση της νέας μοντούρας L Mount, που ανέπτυξε σε συνεργασία με τις Leica και Sigma. 

Η νέα μοντούρα (camera mount, 51,6mm) θα είναι διαθέσιμη τόσο για Full Frame mirrorless φωτογραφικές μηχανές όσο και για APS-C και έχει flange 20 χιλιοστών και η σύνδεση μεταξύ μηχανής και φακού επιτυγχάνεται μέσω δέκα ακροδεκτών (pins). Να αναφέρουμε ότι L Mount ονομάζεται και η μοντούρα των mirrorless φωτογραφικών μηχανών της Leica.

Μέρος του νέου συστήματος L Mount αποτελούν και οι δύο φωτογραφικές μηχανές που ανακοίνωσε η Panasonic, οι οποίες είναι Full Frame mirrorless και έχουν τις ονομασίες S1R και S1. Η πρώτη διαθέτει αισθητήρα με 47 ενεργά Megapixels και η δεύτερη αισθητήρα με 24 ενεργά Megapixels, που συνεπικουρούνται από τον επεξεργαστή εικόνας Venus, από αρκετά ανθεκτικό κλείστρο ενώ διαθέτει 100% «sealing», σε όλα τα «δεσίματα», πλήκτρα και μοχλούς, και επομένως αντέχουν στη βροχή, στην υγρασία και στη σκόνη, αλλά και στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Και οι δύο νέες mirrorless της Panasonic διαθέτουν το σύστημα σταθεροποίησης εικόνας Dual I.S., το οποίο περιλαμβάνει σύστημα σταθεροποίησής εικόνας στο σώμα όσο και στο σύστημα φακών για εκπληκτικά αποτελέσματα σε συνθήκες με χαμηλά επίπεδα φωτισμού ή σε μακρινές λήψεις, που σε διαφορετική περίπτωση θα απαιτούσαν ειδικό εξοπλισμό. Οι δύο κάμερες υποστηρίζουν εγγραφή βίντεο ανάλυσης 4K 60p/ 50p.     

PanS1_1.jpg.d00325e9d5979a5bbd0e050ca37e7a11.jpg

Τόσο η S1R όσο και S1 διαθέτουν ανακλινόμενες σε τρεις άξονες οθόνες LCD  και μεγάλο και υψηλής ανάλυσης ηλεκτρονικό οφθαλμοσκόπιο καθώς και διπλή υποδοχή για κάρτες μνήμης (XQD και SD).

Μεταξύ άλλων, η Panasonic ανακοίνωσε τρεις νέους φακούς, έναν 50mm f/1.4, έναν 24mm-105mm και ένα τηλεφακό 70mm-200mm, αλλά επισήμανε ότι πρόκειται μέχρι το 2020 να έχει ανακοινώσει περισσότερα από δέκα ακόμη συστήματα φακών.

Engadget