Αν και το κοινό της Leica αποτελείται κατά πρώτο λόγο από “purists” που έχουν πάθος με την φωτογραφία, ενδεχομένως ορισμένοι από αυτούς να βρουν παράτολμη την κίνηση της εταιρείας να παρουσιάσει μία νέα ψηφιακή φωτογραφική μηχανή χωρίς… οθόνη.

Σήμερα, οποιοσδήποτε με μία φωτογραφική μηχανή ή smartphone μπορεί να κάνει “point and shoot”, και μάλιστα πολλές φορές κατ’ επανάληψη. Εξάλλου μπορεί αργότερα να επεξεργαστεί το αποτέλεσμα. Ορισμένοι ωστόσο έχουν τέτοια εμμονή με τον τρόπο που δείχνει η φωτογραφία στην οθόνη, που η μαγεία της στιγμής χάνεται στην διαδικασία.

 

Η M-D (Typ 262) σχεδιάστηκε για να επαναφέρει το πραγματικό πνεύμα της φωτογραφίας, αυτό τουλάχιστον προτείνει η Leica. Με την M-D, κάθε στιγμή, κάθε λήψη μετράει για τον φωτογράφο, και ειδικά από την ώρα που δεν υπάρχει τρόπος επισκόπησης της φωτογραφίας που μόλις τραβήχτηκε. Όπως συμβαίνει και με τις άλλες φωτογραφικές μηχανές της σειράς M επίσης, η M-D (Typ 262) δεν προσφέρει δυνατότητες λήψης video.

 

gallery_286955_3042_9085.jpg

 

Η M-D (Typ 262) είναι πρακτικώς η M (Typ 262) που κυκλοφόρησε πέρυσι, χωρίς την οθόνη LCD (στην θέση της, υπάρχει ένα μεγάλο περιστροφικό χειριστήριο για την ρύθμιση του ISO) και με ορισμένες άλλες αλλαγές. Έτσι, διαθέτει τον ίδιο αισθητήρα CMOS των 24 Megapixels και υποστηρίζει ISO από 200 έως 6400 ενώ διαθέτει αθόρυβο μηχανισμό κλείστρου.

 

Όσοι θέλουν να γευτούν την αίσθηση της φωτογράφησης παλιάς σχολής –χωρίς επισκόπηση, χωρίς εστίαση με την αφή- με την ποιότητα και τον ασυμβίβαστο χαρακτήρα μίας Leica τότε δεν έχουν παρά να επενδύσουν περίπου $5995 για την αγορά της M-D (Typ 262).

 

gallery_286955_3042_61502.jpg

 

Link.png Site: SlashGear