Πραγματικά θηριώδης (monstrous) είναι ο νέος αισθητήρας της κατασκευάστριας high-end κινηματογραφικών βιντεοκαμερών RED. Ο νέος αισθητήρας που έχει την ονομασία Monstro 8K VV προορίζεται για χρήση στις κάμερες Weapon της εταιρείας, και αντικαθιστά τον Dragon 8K VV που ανακοινώθηκε πέρυσι.

Ο νέος Monstro 8K VV μοιάζει πολύ στα χαρτιά με τον προηγούμενο Dragon, επιδεικνύοντας full format εγγραφή βίντεο 8K στα 60fps, ταχύτητες δεδομένων 300MB/s και λήψη φωτογραφιών με ανάλυση 35,6 Megapixels. Παράλληλα είναι σε θέση να πραγματοποιεί εγγραφή ταυτόχρονα σε Redcode RAW και Apple ProRes ή σε Avid DNxHD/HR.

 

Παρόλα αυτά, ο νέος αισθητήρας προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, μεγαλύτερο δυναμικό εύρος και καλύτερο shadow detail. Επίσης διαθέτει in-camera βελτιωμένο το Image Processing Pipeline (IPP2) της Red, το οποίο σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει “μία πλήρως ανανεωμένη εμπειρία ροής εργασίας, που περιλαμβάνει βελτιώσεις όπως ομαλότερο highlight roll-on, καλύτερη διαχείριση των δύσκολων χρωμάτων, βελτιωμένο αλγόριθμο demosaicing και πολλά άλλα”.

 

Η νέα RED Weapon με τον αισθητήρα Monstro 8K VV στοιχίζει $79500 μόνο "για τον εγκέφαλο" (μόνο για το σώμα) ενώ προσφέρεται carbon fiber upgrade με επιπλέον $29500. Όπως συνηθίζεται με τα προϊόντα της εταιρείας, τα αξεσουάρ, όπως θεωρούνται στη συγκεκριμένη περίπτωση η λαβή, ο φακός, η μπαταρία, η οθόνη, το μέσο αποθήκευσης, ο I/O expander και άλλα, είναι διαθέσιμα ξεχωριστά. O συγκεκριμένος αισθητήρας θα αντικαταστήσει τον Dragon 8K VV και όσοι παρήγγειλαν τον τελευταίο, θα τους γίνει προσφορά να επιλέξουν τον Monstro στην θέση του. Οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018.

 

 

Link.png Site: GSMArena