Με την νεότερη έκδοση του Windows Phone Mango να βρίσκεται προ των πυλών για επίσημη κυκλοφορία, η Samsung ανακοίνωσε ένα νέο smartphone που θα τρέχει την τελευταία έκδοση του λογισμικού της Microsoft. Πρόκειται για το Omnia W και είναι ουσιαστικά ο διάδοχος του προηγούμενου Windows Phone 7 κινητού τηλεφώνου της Samsung, το Omnia 7.

 

 

To Omnia W διαθέτει AMOLED οθόνη 3.7’’ ιντσών σε αντίθεση με την οθόνη του Omnia 7 που είναι 4’’ ιντσών. Ο επεξεργαστής του είναι μονοπύρηνος στο 1.4GHz ενώ η μνήμη RAM είναι χωρητικότητας 512MB. Υπάρχει επίσης μία κάμερα 5MP στο πίσω μέρος της συσκευής αλλά και μία ακόμη στο μπροστινό μέρος για video κλήσεις. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 8GB. Εξωτερικά το Omnia W βλέπουμε να μην έχει τις στρογγυλεμένες γωνίες του Omnia 7.

 

omniaw_500x375.jpeg

 

Αν και το smartphone θα έχει προεγκατεστημένες όλες τις εφαρμογές του Windows Phone 7.5 η Samsung θα ενσωματώσει και ορισμένες δικές της εφαρμογές. Μερικές από αυτές θα είναι για την πραγματοποίηση video κλήσεων σε 3G δίκτυο, εφαρμογή eReader για την ανάγνωση κειμένου και βιβλίων, και η εφαρμογή AllShare για το διαμοιρασμό αρχείων σε άλλες συσκευές που υποστηρίζουν την τεχνολογία DLNA.

 

Η τιμή της συσκευής δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, ενώ όσον αφορά την κυκλοφορία της θα ξεκινήσει από την Ιταλία στα τέλη Οκτωβρίου, αναμένεται όμως σε σύντομο χρονικό διάστημα να γίνει διαθέσιμο και σε άλλες χώρες.

 

Link.png Site: neowin.net