Η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου (ITC) των Ηνωμένων Πολιτειών, με σημερινή της απόφαση, απαγορεύει στην Apple την εισαγωγή συγκεκριμένων μοντέλων του iPhone και του iPad εξαιτίας παραβίασης πατέντας που κατέχει η Samsung.

Τα μοντέλα που αφορά η απόφαση είναι το iPhone 3G, 3GS, 4 (μόνο η έκδοση της AT&T) καθώς και το iPad 2 3G. Σύμφωνα με την Samsung, η Apple χρησιμοποίησε πατέντα της που αφορά την κίνηση δεδομένων μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας στις παλιές εκδόσεις των iPhone και iPad, κάτι που δεν ισχύει για τα νεώτερα μοντέλα όπως το iPhone 5 και η τέταρτη γενιά iPad. Αν και η επιτροπή δεν αποδέχτηκε τις υπόλοιπες κατηγορίες της Samsung για καταπάτηση και άλλων πατεντών από την Apple, εντούτοις για τη συγκεκριμένη πατέντα, η εταιρεία από το Κουπερτίνο δεν παρουσίασε ισχυρά επιχειρήματα.

 

Από τη μεριά της η Apple υποστήριξε ότι η Samsung είχε συμφωνήσει να χορηγήσει την άδεια ευρεσιτεχνίας με δίκαιους όρους χωρίς διακρίσεις έτσι ώστε να αποκλειστεί η πιθανότητα μήνυσης για κάτι που θεωρείται δεδομένο όπως το ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο.

 

Το επόμενο βήμα βρίσκει την Apple να προχωρά σε έφεση της απόφασης όπως άλλωστε δήλωσε λίγες ώρες μετά τη δημοσίευση της απόφασης εκτός και αν ο Λευκός Οίκος αποφασίσει να θέσει βέτο μέσα στις επόμενες 60 ημέρες. Σε αντίστοιχη περίπτωση με την Apple στην αντίθετη πλευρά και στη θέση του κατηγορούμένου την HTC, η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου «μπλόκαρε» τα μοντέλα One X και EVO 4G LTE από την εισαγωγή τους στην αμερικανική αγορά.

 

Link.png Site: ']TheVerge

File.png Download: http://www.usitc.gov/secretary/fed_reg_notices/337/337-794_notice06042013sgl.pdf']Απόφαση ITC