Ύστερα από τις ανακοινώσεις των νέων chipset για φορητές συσκευές από την NVIDIA και την Qualcomm, η Samsung παρουσίασε και αυτή με τη σειρά της στην έκθεση CES 2013 το οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 5 Octa.

Το συγκεκριμένο chip χωρίζεται σε δύο μέρη που αποτελούνται από τέσσερις πυρήνες το καθένα, όπου το ένα ενσωματώνει την αρχιτεκτονική ARM Cortex-A7, ιδανική για εργασίες χαμηλού φόρτου καταναλώνοντας λίγα ποσά ενέργειας. Το δεύτερος μέρος αποτελείται από την αρχιτεκτονική Cortex-A15 το οποίο θα διαχειρίζεται εργασίες που απαιτούν περισσότερη ενέργεια και πολύπλοκους υπολογισμούς.

 

Η Samsung υποστηρίζει ότι με το νέο chip θα μπορούσε να εξοικονομηθεί 70% περισσότερη ενέργεια από τον Exynos 5 Dual στο Google Nexus 10 tablet. Επίσης παρέχει τη διπλάσια υπολογιστική δύναμη για 3D rendering σε σύγκριση με οποιοδήποτε προηγούμενο μοντέλο επεξεργαστή Samsung, συμπεριλαμβανομένου του Exynos 4 Quad του Galaxy S και Note II. Όπως και οι προτάσεις των NVIDIA και Qualcomm, το Exynos 5 Octa της Samsung έχει κατασκευαστεί στην αρχιτεκτονική 28nm για καλύτερες επιδόσεις με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας.

 

Link.png Site: http://www.unwiredview.com/2013/01/09/samsung-announces-the-exynos-5-octa-an-eight-core-mobile-processor/[/url]']unwiredview.com