Ο Phill Schiller, αντιπρόεδρος της μονάδας μάρκετινγκ της Apple, σε τελευταία συνέντευξή του "εξαπέλυσε επίθεση" εναντίον της Samsung και της Google, λίγες μόνο ώρες πριν την ανακοίνωση του Galaxy S IV smartphone.

Ο Schiller ισχυρίζεται ότι η Samsung κυκλοφορεί τη νέα της ναυαρχίδα τρέχοντας ένα λειτουργικό σύστημα ενός έτους, κάνοντας λόγο ότι είναι επιτακτική ανάγκη η αναβάθμισή του. Αναφέρει μάλιστα το πρόβλημα του περιορισμού των νέων εκδόσεων του λογισμικού του Android στις νεότερες συσκευές, σημειώνοντας ότι μόνο το 16% των συσκευών τρέχουν έκδοση που έχει κυκλοφορήσει το τελευταίο έτος, ενώ πάνω από το 50% ενσωματώνει λογισμικό τουλάχιστον δύο ετών.

 

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του η Apple τα καταφέρνει περισσότερο με πιο συχνές αναβαθμίσεις στο λογισμικό της, με πάνω από το 50% των χρηστών του iOS να τρέχει την τελευταία έκδοσή του. Στις δηλώσεις του αναφέρει μάλιστα αναφέρει πολλαπλές έρευνες οι οποίες δείχνουν ότι οι χρήστες iOS συσκευών χρησιμοποιούν περισσότερο τις συσκευές τους από τους χρήστες του Android.

 

Ο Phill Schiller μέσα από τα λεγόμενά του δε φαίνεται να λαμβάνει υπόψιν ότι η τελευταία αναβάθμιση του Android είναι 4.2 η οποία κρατάει την ονομασία Jelly Bean (η οποία αναμένεται να ενσωματώνεται από το Galaxy S IV) και παρουσιάστηκε τον περασμένο Οκτώβριο. Σίγουρα οι δηλώσεις του στελέχους της Apple δεν έρχονται σε τυχαία χρονική περίοδο, καθώς όπως αναφέρθηκε και παραπάνω απομένουν λίγες μόνο ώρες πριν την παρουσίαση του Galaxy S 4 από τη Samsung.

 

Link.png Site: http://uk.reuters.com/article/2013/03/14/us-apple-schiller-idUKBRE92C1FQ20130314[/url]']Reuters.com