Οι τηλεοράσεις τεχνολογίας OLED μπορεί να χαρίζουν μοναδική ποιότητα εικόνας, όμως απ' ότι φαίνεται θα αργήσουν ακόμη αρκετά για να καταστεί η αγορά τους συμφέρουσα.

Αυτό προκύπτει από συνέντευξη του υψηλόβαθμου στελέχους της Samsung ο οποίος αναθεωρεί τις περσινές "αισιόδοξες" προβλέψεις του και τοποθετεί την ευρεία διάθεση OLED τηλεοράσεων μέσα στα επόμενα 3-4 χρόνια.

 

Η αιτία για την καθυστέρηση είναι η ίδια που ακούμε από την πρώτη στιγμή που είδαμε μια OLED τηλεόραση, το κόστος παραγωγής το οποίο παραμένει αρκετά υψηλό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο τις υψηλές τιμές οι οποίες ξεκινούν από τα $9.000 αλλά και την εξαιρετικά περιορισμένη ποικιλία προτάσεων αφού το 2013 μόνο η Samsung και η LG διέθεσαν τέτοιες τηλεοράσεις στην αγορά.

 

Αντίθετη πορεία αναμένεται να ακολούθησουν οι τιμές των Ultra HD τηλεοράσεων οι οποίες διαθέτουν 4 φορές μεγαλύτερη ανάλυση από τις Full HD τηλεοράσεις αν και το μεγάλο πρόβλημα παραμένει η έλλειψη περιεχομένου σ' αυτή την ανάλυση. Εν αντιθέση με τις Ultra HD τηλεοράσεις, οι OLED τηλεοράσεις αποτελούνται από οργανικά υλικά τοποθετημένα μεταξύ δύο ηλεκτροδίων στα οποία όταν εφαρμοστεί ρεύμα εκπέμπεται φως από την οργανική στιβάδα με σημαντικά μεγαλύτερη αντίθεση αλλά και πιο ζωντανά χρώματα από τις υπάρχουσες τεχνολογίες.

 

Link.png Site: ']USAToday

Link.png Site: http://hlektrologia.gr/%CE%BF%CF%81%CE%B3%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B4%CE%AF%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AE%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84%CF%8C%CF%82-oled/']Hlektrologia