Η Samsung παρουσίασε το Galaxy SmartTag 2, την επόμενη γενιά του Bluetooth tracker που κατασκευάζει, με αρκετές αξιοσημείωτες βελτιώσεις.

Ο νέος tracker σε σχήμα δακτυλίου έχει βαθμό αντοχής στο νερό και τη σκόνη υποστηρίζοντας το πρότυπο IP67, καθιστώντας το πολύ πιο ανθεκτικό από τον προκάτοχό του. Ενσωματώνει επίσης έναν ενσωματωμένο μεταλλικό βρόχο για την εύκολη τοποθέτησή του σε κλειδιά, τσάντες, περιλαίμια και άλλα χωρίς την ανάγκη πρόσθετης αγοράς θήκης.

Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι η υποστήριξη Ultra Wideband (UWB), η οποία παρέχει ακριβέστερη εύρεση απόστασης και κατεύθυνσης όταν χρησιμοποιείται με συμβατά τηλέφωνα Galaxy. Η νέα προβολή πυξίδας της Samsung στην εφαρμογή SmartThings Find εμφανίζει τη σχετική απόσταση από το SmartTag 2, ενώ η επαυξημένη πραγματικότητα σας βοηθά να κατευθύνεστε προς αυτόν. Με τον τρόπο αυτό γίνεται με γρήγορο και εύκολο τρόπο ο εντοπισμός των αντικειμένων που έχουν επισημανθεί.

Επιπλέον, σε σχέση με τον προκάτοχό του, το Galaxy SmartTag 2 έχει διευρυμένη Bluetooth εμβέλεια στα 120m για βασικές δυνατότητες εντοπισμού. Και σε αντίθεση με το αρχικό μοντέλο που είχε δύο παραλλαγές, αυτή τη φορά υπάρχει μόνο μία έκδοση, υποστηρίζοντας UWB και Bluetooth σε μία συσκευή. Η αυτονομία του νέου SmartTag έχει ενισχυθεί σημαντικά, με την κανονική χρήση να διαρκεί έως και 500 ημέρες, 50% περισσότερο από πριν. Μια νέα λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας μπορεί να την επεκτείνει περαιτέρω στις 700 ημέρες, ιδανική για μακροχρόνια παρακολούθηση αντικειμένων.

image.png.bcf8d10d35a6f11660bf1e2810f2f90e.png

Η εμπειρία ρύθμισης και παρακολούθησης της θέσης του tracker έχει άμεση σχέση με την εφαρμογή SmartThings Find στα smartphones της Samsung. Όλα τα δεδομένα χρήστη και οι τοποθεσίες κρυπτογραφούνται για την προστασία της ιδιωτικότητας. Όπως ισχύει και με άλλες παρόμοιες λύσεις, υπάρχουν επίσης διασφαλίσεις για την αποτροπή ανεπιθύμητης παρακολούθησης, συμπεριλαμβανομένων ειδοποιήσεων εάν ένα άγνωστο tracker κινείται για πολύ ώρα μαζί σας. Διατίθεται επίσης μια εύχρηστη λειτουργία καταγραφής περιπάτου κατοικίδιων ζώων, μία από τις πιο δημοφιλείς χρήσεις όλων των Bluetooth tracker.

Παρά τις βελτιώσεις, ο tracker της Samsung εξακολουθεί να αντιμετωπίζει ορισμένους περιορισμούς. Όπως και το αρχικό SmartTag, δεν είναι συμβατό με το επερχόμενο Find My network για συσκευές Android. Έτσι, λειτουργεί μόνο με Galaxy smartphones και το σύστημα SmartThings Find. Όμως για τους υπάρχοντες χρήστες του οικοσυστήματος της Samsung, η βαθύτερη ενσωμάτωση και τα οφέλη του έξυπνου οικιακού αυτοματισμού αποτελούν πλεονεκτήματα.

Το Galaxy SmartTag 2 ξεκινάει να πωλείται από τις 10 Οκτωβρίου για 30 δολάρια, ενώ θα διατίθεται σε μαύρο και λευκό χρώμα.

  • Like 7