Αν έχετε ένα παλαιότερο foldable τηλέφωνο, tablet ή smartwatch της Samsung, ίσως δείτε σύντομα κάποια νέα χαρακτηριστικά από νεότερες συσκευές να κάνουν την εμφάνισή τους και στη δική σας.

Η νοτιοκορεατική εταιρεία ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 5.1.1 -η πιο πρόσφατη έκδοση του UI της Samsung για το Android- θα κυκλοφορήσει σύντομα, φέρνοντας βελτιώσεις από τα Galaxy Z Fold 5, Z Flip 5, τη σειρά Tab S9 και τη σειρά Watch 6, σε συσκευές που κυκλοφορήσαν πριν από το 2023. Τα χαρακτηριστικά θα υποστηρίζουν τα περισσότερα από τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα της Samsung καθώς και τα πρόσφατα tablet και smartwatches της εταιρείας.

Η ενημερωμένη έκδοση One UI 5.1.1 θα υποστηρίζει μια μεγάλη λίστα συσκευών της Samsung που κυκλοφόρησαν τα τελευταία χρόνια, και αναμενόμενα κάποιες άλλες θα λάβουν τα νέα χαρακτηριστικά με κάποια καθυστέρηση. Αρχικά θα κυκλοφορήσει στην προηγούμενη σειρά αναδιπλούμενων τηλεφώνων της Samsung, στα Galaxy Z Flip 4 και Z Fold 4 "από αυτόν το μήνα", ενώ τα Z Fold 3, Z Flip 3, Z Fold 2 και Z Flip θα λάβουν το νέο One UI "αργότερα". Οι ενημερώσεις που αφορούν το multitasking των tablet της Samsung θα κυκλοφορήσουν για τα μοντέλα Galaxy Tab S8, Tab S8+, Tab S8 Ultra, Tab S7, Tab S7+, Tab S7 FE, Tab S6 Lite, Tab A8, Tab A7 Lite, Tab Active 3 και Tab Active 4 Pro. Τέλος, οι νέες λειτουργίες που είδαμε στη σειρά Galaxy Watch6 smartwatch, θα φτάσουν και στα Galaxy Watch 5, Watch 5 Pro, Watch 4 και Watch 4 Classic.

Πιο συγκεκριμένα, οι νέες λειτουργίες που θα υποστηρίζει το One UI 5.1.1 για τα πιο παλιά foldable μοντέλα της Samsung, διευκολύνουν την εμφάνιση ή την απόκρυψη του Flex Mode Panel (τα στοιχεία ελέγχου που εμφανίζονται στο κάτω μισό της οθόνης όταν το smartphone είναι διπλωμένο). "Όταν διπλώνετε την οθόνη του τηλεφώνου σας στο Flex Mode, το εικονίδιο του πίνακα θα αιωρείται επάνω στην οθόνη, επιτρέποντάς σας εύκολη πρόσβαση", αναφέρει η εταιρεία. "Απολαύστε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία του Flex Mode Panel, απλά σύροντας και αφήνοντας το εικονίδιο στη γραμμή εργαλείων". Επιπλέον, η Samsung αναφέρει ότι το κουμπί της μπάρας αναπαραγωγής πολυμέσων (που περιλαμβάνει τώρα κουμπιά γρήγορης προώθησης και επαναφοράς 10 δευτερολέπτων) θα είναι σε πιο εμφανές σημείο και θα είναι πιο εύκολο να το βρείτε όταν ενεργοποιείται το Flex Mode Panel. 

Όπως είδαμε, η Samsung βελτιώνει το multitasking στα πρόσφατα tablets και foldable smartphones που κυκλοφορεί, καθιστώντας την εναλλαγή σε λειτουργίες πολλαπλών παραθύρων από τις λειτουργίες αναδυόμενων παραθύρων ευκολότερη. Προσθέτει επίσης το drag and drop με δύο χέρια, το οποίο σας επιτρέπει να κρατάτε το δάχτυλό σας πατημένο σε ένα έγγραφο από μια εφαρμογή, να χρησιμοποιείτε το άλλο σας χέρι για να ανοίξετε κάτι άλλο και στη συνέχεια να σύρετε το αρχείο πάνω του για κοινή χρήση ή αποθήκευση. Η εταιρεία αναφέρει επίσης ότι η γραμμή εργασιών του Z Fold 4 και του Tab S8 θα είναι ταχύτερη και θα περιλαμβάνει περισσότερες πρόσφατες εφαρμογές που τρέχετε. "Πλέον, η γραμμή εργασιών επιτρέπει την αστραπιαία εναλλαγή εργασιών με πρόσβαση σε έως και τέσσερις πρόσφατες εφαρμογές", δήλωσε η Samsung.

Στο μέτωπο των smartwatch, η εταιρεία προσθέτει αναβαθμίσεις παρακολούθησης του ύπνου σας από το Galaxy Watch 6 σε παλαιότερα wearables. Οι αλλαγές περιλαμβάνουν "ένα καλύτερο UI" με τις προσθήκες των λειτουργιών Sleep Score Factors, Sleep Consistency και Sleep Animal Symbols. Το Galaxy Watch μπορεί επίσης να ρυθμίζει αυτόματα τις οικιακές συσκευές SmartThings για μια πιο ξεκούραστη ατμόσφαιρα κατά την ώρα του ύπνου.

6-sleep-insights.webp.b27795bcf2b906b107d5faee5624a01c.webp

Τα smartwatch που έχει κυκλοφορήσει η Samsung τα τελευταία 2 χρόνια, θα λάβουν και αυτά με τη σειρά τους κάποιες ενημερώσεις που σχετίζονται με τη φυσική κατάσταση και τα συναντάμε στην πρόσφατη σειρά Galaxy Watch6. Μία από αυτές είναι η λειτουργία Personalized Heart Rate Zone η οποία αναλύει τις φυσικές σας ικανότητες και "ορίζει πέντε βέλτιστα επίπεδα έντασης τρεξίματος για να βοηθήσει τους χρήστες να θέσουν τους δικούς τους στόχους με βάση τις δυνατότητές τους, από την καύση λίπους έως την προπόνηση υψηλής έντασης". Η επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού για τις σειρές Galaxy Watch 5 και Watch 4 θα προσθέσει επίσης την αποστολή ειδοποίησης σε περίπτωση που το ρολόι εντοπίσει ακανόνιστο καρδιακό ρυθμό, κάτι αρκετά χρήσιμο.

Εν τω μεταξύ, το Track Run, το οποίο (όπως υποδηλώνει το όνομά του) καταγράφει κάποιο αγώνα ή ένα τρέξιμο σε μια πίστα, θα αποτελεί μέρος της αναβάθμισης για τα παλιά μοντέλα. Επίσης το Galaxy Watch 5 Pro θα έχει πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων αρχείων GPX για τη λήψη δεδομένων χαρτών στο ρολόι σας. Τέλος, το One UI 5.1.1. θα επιτρέπει να ελέγχετε την κάμερα του Flip 4 με ένα συνδεδεμένο Galaxy Watch. Ένα νέο κουμπί γρήγορης πρόσβασης θα σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε το ρολόι σας ως απομακρυσμένο κλείστρο, ενώ θα σας επιτρέπει επίσης να αλλάζετε τις λειτουργίες της κάμερας και να ελέγχετε τα επίπεδα ζουμ.

  • Like 3