Μία τελευταία διαρροή αποκάλυψε σχεδόν όλα τα χαρακτηριστικά του αναμενόμενου tablet της Samsung.

Αν και η αγορά των tablet είχε γνωρίσει την άνθηση τα προηγούμενα χρόνια, πλέον παρατηρεί κανείς ότι υπάρχει μία αξιοσημείωτη έλλειψη αξιοπρεπών tablet Android. Μάλιστα, η άνοδος των tablet παλαιότερα, είχε «αναγκάσει» τη Google να κυκλοφορήσει και μία ειδική έκδοση αποκλειστικά για αυτές τις μεγαλύτερες συσκευές. Καθώς όπως αυτές έχασαν την αίγλη τους και ουσιαστικά ήταν εκτός μόδας, παρατηρούμε σήμερα ότι υπάρχουν λίγες αξιοπρεπείς εναλλακτικές λύσεις, όπως το iPad ή Microsoft Surface. Παρ’ όλα αυτά, η Samsung εξακολουθεί να επιμένει σε αυτόν τον χώρο και με τα επερχόμενα Galaxy Tab S7 και Galaxy Tab S7+ θα προσπαθήσει να κερδίσει μία θέση στη μάχη της κορυφής.

Το Galaxy Tab S7 θα έρχεται με όλη την ιπποδύναμη που θα περίμενε κανείς από τη Samsung, όπως άλλωστε συνηθίζει σε όλες τις ναυαρχίδες της. Το νέο tablet της νοτιοκορεάτικης εταιρίας θα εξοπλίζεται με επεξεργαστή Snapdragon 865+, ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα από την Qualcomm και περιλαμβάνεται ήδη σε διάφορες συσκευές, όπως το Asus ROG Phone 3 καθώς και το Galaxy Z Flip 5G της ίδιας της Samsung.

Το tablet θα διαθέτει επίσης οθόνη 120Hz με ανάλυση QHD, όπως και η σειρά S20, αν και υπάρχει κάτι που πρέπει να επισημάνουμε. Αν και το S20 μπορούσε να έχει ανάλυση QHD ή ρυθμό ανανέωσης 120Hz, δεν μπορούσε ο χρήστης να τα ενεργοποιήσει και τα δύο ταυτόχρονα. Για την ώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν το ίδιο θα ισχύει και για το Galaxy Tab S7. Θα διατίθεται σε δύο μεγέθη οθόνης, ένα με LCD 11’’ και πλευρικό αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων και ένα με AMOLED 12.7’’ και αισθητήρα αποτυπωμάτων κάτω από την οθόνη.

Η συσκευή θα διαθέτει επίσης υποστήριξη για ασύρματο DeX, που σημαίνει ότι ο χρήστης θα μπορεί να το χρησιμοποιήσει ως έναν υπολογιστή. Θα έχει τουλάχιστον 6GB μνήμη RAM τύπου LPDDR5X και 128GB αποθηκευτικού χώρου, με την νέας τεχνολογίας RAM να κάνει το tablet αρκετά ενδιαφέρον. Σημαντικό το γεγονός ότι υποστηρίζει και επέκταση χώρου μέσω κάρτας microSD.

Οι κάμερες δεν είναι κάτι το συναρπαστικό αλλά θα κάνουν αρκετά καλά τη δουλειά τους. Στο πίσω μέρος θα υπάρχουν δύο αισθητήρες των 13MP και 5MP ενώ μπροστά θα διαθέτει selfie κάμερα 8MP. Και για όσους προτιμούν βίντεο αντί για φωτογραφίες, θα έχουν δυνατότητα εγγραφής σε ανάλυση έως 4K. Η μπαταρία για το μικρότερο μοντέλο θα είναι στα 7.040mAh ενώ το μεγαλύτερο θα διαθέτει 10.090mAh ενώ θα υποστηρίζει και λειτουργία ταχείας φόρτισης 45W.

Επίσης, θα κυκλοφορήσουν και εκδόσεις που θα υποστηρίζουν το νεότερο πρότυπο ασύρματης συνδεσιμότητας 5G ενώ θα συνοδεύονται και από μία βελτιωμένη γραφίδα S Pen, με τα δύο από τα βασικότερα χαρακτηριστικά της να είναι η μειωμένη απόκριση των 9ms αλλά και η ασύρματη λειτουργία DeX.

  • Like 1