Ιδιαίτερα αισιόδοξη για την εμπορική πορεία των αναδιπλούμενων κινητών της εμφανίζεται η Samsung, η οποία εκτιμά ότι πρόκειται μέχρι το 2025 να «προσπεράσει» σε δημοτικότητα την κορυφαία της σειρά, Galaxy S.

Αφού λοιπόν αποφάσισε να «παροπλίσει» τη σειρά Galaxy Note, φέρνοντας το στοιχείο που την καθιστούσε ξεχωριστή, το γνωστό S Pen, στη σειρά Galaxy S και πιο συγκεκριμένα στο Galaxy S22 Ultra και τελευταία στο Galaxy Z Fold4 (με το S Pen Fold Edition, που είναι ειδικά σχεδιασμένο για την ευαίσθητη οθόνη της αναδιπλούμενης συσκευής), η Κορεάτικη εταιρεία δεν κρύβει ότι έχει μεγάλα σχέδια για τη σειρά αναδιπλούμενων συσκευών της βάζοντας στόχο να ξεπεράσει σε αριθμό αποστολών εκείνον της σειράς Galaxy S. Αυτό τουλάχιστον επιθυμεί ο επικεφαλής της Samsung, Roh Tae-moon ο οποίος εκτιμά ότι σε τρία χρόνια οι αποστολές των σειρών Galaxy Z Fold και Z Flip θα ξεπεράσουν εκείνες της premium σειράς Galaxy S.

«Μέχρι το 2025, τα αναδιπλούμενα κινητά μας θα αποτελούν άνω του 50% των συνολικών αποστολών premium smartphones της Samsung» δήλωσε ο Roh Tae-moon σύμφωνα με την εφημερίδα Korea Herald για να συμπληρώσει ότι «τα αναδιπλούμενα θα αποτελέσουν το νέο στάνταρντ στα smartphones».

Αυτό σημαίνει ότι στο μέλλον, η Samsung θα μπορούσε να κάνει τις αναδιπλούμενες ναυαρχίδες της ακόμη πιο προσιτές για να αυξήσει τον βαθμό εισχώρησης τους στην αγορά και επομένως την υιοθέτησή τους. Επί του παρόντος, το Galaxy Z Fold εξακολουθεί να αποτελεί με την 4η γενιά του ένα εξαιρετικά πολυτελές τηλέφωνο και επομένως το Z Flip4 φαίνεται να αποτελεί μία πιο ρεαλιστική -από την άποψη του κόστους- πρόταση για να εισέλθει κάποιος χρήστης στο οικοσύστημα των αναδιπλούμενων ή πτυσσόμενων κινητών της Samsung.

Αν και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι σε μόλις τρία χρόνια, η Samsung θα καταφέρει να κάνει τις αναδιπλούμενες συσκευές της δημοφιλέστερες των Galaxy S, εντούτοις λέει πολλά για την κατεύθυνση προς την οποία οδεύει η στρατηγική της εταιρείας. Ενδεχομένως, να δούμε τη Samsung να δίνει λιγότερη σημασία στη σειρά Galaxy S μελλοντικά σε σχέση με τη Galaxy Z. Σύμφωνα με φήμες, η μεγάλη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων έχει ήδη μειώσει την παραγωγή των συσκευών Galaxy S γενικότερα. 

Η Samsung είναι ήδη ο μεγαλύτερος παίκτης στην παγκόσμια αγορά αναδιπλούμενων τηλεφώνων. Έχει μερικούς αντιπάλους, όπως είναι οι Xiaomi, Huawei, Oppo, Motorola και Vivo, αλλά επί του παρόντος εξυπηρετούν -με ελάχιστες εξαιρέσεις- την Κινέζικη αγορά.