Η παγκόσμια έλλειψη chips έχει επηρεάσει σχεδόν οποιαδήποτε εταιρεία τεχνολογίας σε κάποιο βαθμό, συμπεριλαμβανομένων βεβαίως και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Η συγκυρία έχει βεβαίως επηρεάσει και την Νοτιοκορεάτικη εταιρεία Samsung, η οποία πρόσφατα μοιράστηκε δημοσίως πόσο χρονικό διάστημα πιστεύει ακόμα ότι θα κρατήσει αυτή η κατάσταση.

Η Samsung λοιπόν εκτιμά ότι η κατάσταση θα παραμείνει ως έχει μέχρι το 2ο μισό του 2022 σύμφωνα με άρθρο της ιστοσελίδας The Elec. Το σχόλιο προέρχεται από τον υπεύθυνο του τμήματος mobile της εταιρείας, TM Roth, ο οποίος συζήτησε το πρόβλημα με εκπροσώπους από περισσότερους από 30 συνεργάτες και προμηθευτές της εταιρείας στις 10 Νοεμβρίου σύμφωνα με πηγές.

Πιο συγκεκριμένα, η Samsung στη συνάντηση επισήμανε ότι τα chipsets και τα RF chips πιο συγκεκριμένα θα βρίσκονται σε έλλειψη μέχρι το 2ο μισό του 2022. Η εταιρεία ωστόσο λαμβάνει διάφορα μέτρα για να αντιμετωπίσει την έλλειψη. Σύμφωνα με πηγές της ιστοσελίδας The Elec, η Samsung θα επιδιώξει να υπογράψει μονοετείς συμβάσεις με εργοστάσια κατασκευής chips για να διασφαλίσει αρκετές ποσότητες. Επίσης θα επιδιώξει να «στοκάρει» σε chips για έως και τέσσερις εβδομάδες αντί για δύο εβδομάδες όπως έκανε μέχρι σήμερα.

Όπως είναι φανερό, η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία κάνει ότι μπορεί για να αντιμετωπίσει το μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης chips. Ευελπιστούμε οι προσπάθειες της, όπως και άλλων εταιρειών, να είναι επιτυχημένες το 2022, σε διαφορετική περίπτωση θα δούμε το πρόβλημα να επαναλαμβάνεται. Φέτος, είδαμε το Galaxy S21 FE να καθυστερεί και τα λανσαρίσματα των Galaxy A52 5G και Galaxy A72 να είναι περιορισμένα.