Η Samsung ανακοίνωσε ένα event εντός του Ιανουαρίου κατά το οποίο θα αποκαλυφθεί μια νέα προσθήκη στη σειρά chipset της εταιρείας.

Πριν περίπου ένα μήνα, η Samsung αποκάλυψε τον Exynos 1080, ένα νέο SoC 5nm που θα υποστηρίζει 5G μεταξύ άλλων βελτιώσεων.

Όμως, η εταιρεία έχει κι άλλα να αποκαλύψει σχετικά με τα chipset της, καθώς μέσω social media ανακοίνωσε ένα event που θα λάβει χώρα στις 12 Ιανουαρίου του 2021.

Samsung Exynos January 12 2021

Δεν γνωστοποίησε κάτι περισσότερο από αυτό, όπως όνομα μοντέλου, όμως φήμες κάνουν λόγο για τον Exynos 2100 που θα τροφοδοτεί τα flagship της.

Το Samsung Galaxy S21 αναμένεται να αποκαλυφθεί στις 14 Ιανουαρίου -βάσει φημών, πάλι- κι έτσι η κοντινή ημερομηνία των δύο παρουσιάσεων πιθανότατα σημαίνει πως ο Exynos 2100 θα βρίσκεται στο Samsung Galaxy S21.

Την ίδια ημέρα που η Samsung ανακοίνωσε την επερχόμενη παρουσίαση του νέου Exynos, ο δημοσιογράφος Roland Quandt του έμπιστου WinFuture.de, έγραψε πως ο Exynos 2100 θα διαθέτει έναν πυρήνα πολύ υψηλών επιδόσεων 2.9GHz, τρεις πυρήνες υψηλών επιδόσεων 2.8GHz και τέσσερις πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης 2.4GHz.

Αυτό που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, είναι πως ο Quandt αναφέρει ότι ο Exynos 2100 θα έχει μέγεθος 7nm, όμως παραδέχεται πως δεν είναι κάτι βέβαιο.

Όπως κι αν έχει, σε λίγες εβδομάδες θα ξεκαθαρίσει το τοπίο τόσο για τον νέο Exynos όσο και για το Galaxy S21.