Η Samsung εργάζεται πάνω σε μια σειρά 5G συσκευών και έτσι δεν αποτελεί έκπληξη ότι δημιούργησε ένα τσιπ με τη συγκεκριμένη δυνατότητα, το Exynos Modem 5100. 

Κατασκευασμένο με την τεχνολογία των 10 νανομέτρων, το Exynos Modem 5100 διαθέτει ολοκληρωμένη υποστήριξη 5G καθώς και του προτύπου που προηγήθηκε, επιτρέποντας στις συσκευές που το ενσωματώνουν, να υποστηρίζουν συνδέσεις 2G, 3G, 4G και 5G με ένα μόνο τσιπ. Εκτός από την υποσχόμενη πλήρη υποστήριξη του τελικού 5G προτύπου, η δημιουργία της Samsung παρέχει τις ταχύτητες που περιμένουμε όλοι από τα νέα δίκτυα οι οποίες φτάνουν τα 6Gbps όταν η συσκευή είναι συνδεδεμένη σε πύργους χιλιοστομετρικών κυμάτων (millimeter waves). 

Ακόμα είναι συμβατή με δίκτυα 2G GSM,CDMA, 3G WCDMA, TD-SCDMA, και HSPA, κάτι που σημαίνει ότι ένα smartphone που ενσωματώνει το Exynos Modem 5100, μπορεί να κάνει χρήση των σχετικών ταχυτήτων σχεδόν σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου των Η.Π.Α και της Νοτίου Κορέας όπου περιμένουμε τα πρώτα 5G δίκτυα. Η λύση της Samsung  φέρεται ότι θα απαιτεί λιγότερη ενέργεια εν συγκρίσει με το Motorola 5G Moto Mod που ανακοινώθηκε πρόσφατα και το οποίο ενσωματώνει 2 ξεχωριστά Qualcomm Snapdragon modems.

Η Samsung αναφέρει ότι το νέο Exynos τσιπ θα είναι διαθέσιμο στα τέλη της χρονιάς, έχοντας ήδη κατασκευάσει μερικά πρωτότυπα 5G tablets προκειμένου να πραγματοποιήσει διάφορες δοκιμές. Σύμφωνα πάντως με την τελευταία φημολογία, η εταιρεία εργάζεται στη δημιουργία των πρώτων 5G smartphone της, ένα από τα οποία θα πρέπει να το περιμένουμε στις αρχές του 2019 και πριν την ανακοίνωση του Galaxy S10.

EM5100_5G_3D.jpg.d1d26fc3922529931ece5fb4f440cc7e.jpg

VentureBeat