Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg, το Samsung Galaxy S11 πρόκειται να διαθέτει κύρια κάμερα που θα βασίζεται σε αισθητήρα 108MP, μαζί με κάμερα 5x telephoto αλλά και μία ultrawide.

Οι τρεις παραπάνω κάμερες θα συνοδεύονται από έναν αισθητήρα ToF (Time-of-Flight) όπως στην περίπτωση του φετινού Galaxy Note 10+.

Η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα χρησιμοποιήσει το ίδιο camera setup και στο δεύτερης γενιάς αναδιπλούμενο smartphone της, που θα έχει σχεδιασμό «clamshell» υποστηρίζει στο άρθρο του το Bloomberg (Galaxy Fold clamshell device). Η συγκεκριμένη συσκευή αναμένεται να διαθέτει design παρόμοιο με το RAZR της Motorola που ανακοινώθηκε πρόσφατα.

Ο αισθητήρας 108MP της Samsung έχει ήδη χρησιμοποιηθεί φέτος σε συσκευές της Xiaomi, όπως στο φουτουριστικό Mi Mix Alpha ή στο Mi Note 10, και επομένως είναι μία δοκιμασμένη λύση. Περιμένουμε ωστόσο, χάρη στο λογισμικό της, η εταιρεία να εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα παραπανίσια megapixels του, καθώς ήδη προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα με τις σημερινές κορυφαίες συσκευές της που εξοπλίζονται με αισθητήρες 12MP και 16MP.

The Verge

  • Like 2