Το Galaxy Tab Active 3 θα λαμβάνει ενημερώσεις για τις επόμενες τρεις εκδόσεις Android.

Το Samsung Galaxy Tab Active 3 είναι ένα στιβαρό tablet σχεδιασμένο για τα δύσκολα, αφού με πιστοποίηση IP68 αντέχει στη σκόνη, το νερό αλλά και σε πτώσεις από ύψος έως και 1.5 μέτρα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι το γεγονός πως η Samsung υπόσχεται να το υποστηρίζει για τις επόμενες τρεις γενιές Android.

Όπως και το Galaxy Tab Active Pro του περασμένου έτους, έτσι και το Tab Active 3 έχει κάποιες βελτιστοποιήσεις που διευκολύνουν τη χρήση με γάντια. Έτσι έχουμε φυσικά πλήκτρα και όχι αφής, με τη Samsung να αναφέρει πως υπάρχει και μια λειτουργία στις ρυθμίσεις που θα κάνει το tablet εύκολo στη χρήση καθώς κάποιος φοράει «λεπτά γάντια εργασίας». Το S-Pen που συμπεριλαμβάνει έχει επίσης πιστοποίηση IP68 για χρήση σε κάθε περιβάλλον.

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, το Tab Active 3 είναι ένα κλασσικό Android tablet. Θα διατεθεί αρχικά με Android 11 και θα εξοπλίζεται με τον επεξεργαστή Exynos 9810, 4GB μνήμη RAM και είτε 64 ή 128 GB αποθηκευτικού χώρου. Χώρος ο οποίος θα μπορεί να επεκταθεί έως και 1TB μέσω κάρτας microSD. Το tablet θα υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση, διαθέτει αφαιρούμενη μπαταρία 5050mAh ενώ θα μπορεί να λειτουργήσει και χωρίς μπαταρία όταν θα είναι συνδεδεμένο σε μία εξωτερική πηγή ενέργειας μέσω USB. Στο πίσω μέρος υπάρχει κάμερα 13MP ενώ μπροστά βρίσκουμε selfie κάμερα 5MP με τη Samsung να σημειώνει πως οι κάμερες είναι βελτιστοποιημένες για σάρωση barcode. Το tablet θα διατίθεται τόσο σε έκδοση LTE όσο και Wi-Fi.

Η ανακοίνωση της Samsung δεν συνοδεύονταν από πληροφορίες αναφορικά με την τιμή του tablet, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε Ευρώπη και Ασία. Για να έχουμε όμως μία αίσθηση των τιμών, το Tab Active 2 είχε κυκλοφορήσει το 2018 στα $420 και $520 για Wi-Fi και LTE αντίστοιχα. Το Tab Active Pro ήταν ακριβότερο στα $599.99.