Όπως φαίνεται, κι άλλο smartphone της Samsung θα ενσωματώνει τη γνωστή γραφίδα S Pen ενώ το Z Flip 4 έρχεται με λίγο μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη.

Η Samsung έκανε επίσημη τη σειρά Galaxy S22 αλλά δεν φαίνεται να σταματά εκεί καθώς κάποιες πρώτες φήμες για τις επόμενες συσκευές Galaxy Z ίσως έχουν αρκετό ενδιαφέρον. Τουλάχιστον για όσους συνεχίζουν να προτιμούν ένα smartphone τύπου Note από οποιοδήποτε άλλο Galaxy smartphone.

Όπως και πέρυσι, αναμένουμε να δούμε τη Samsung να λανσάρει δύο foldables τηλέφωνα, το Galaxy Z Fold4 και το Z Flip4. Η ιστοσελίδα Elec παρουσιάζει ορισμένες αναμενόμενες ενημερώσεις, με τη Samsung να επικεντρώνεται στη βελτίωση των μοντέλων του περασμένου έτους παρά σε ριζικές σχεδιαστικές αλλαγές. Μια προσέγγιση που ακολούθησε η εταιρεία και με τη σειρά S22.

Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το Galaxy Z Fold4 θα διαθέτει ελαφρώς μικρότερες οθόνες από το περσινό μοντέλο, με την αναδιπλούμενη οθόνη να είναι στις 7,56’’ και τη δεύτερη οθόνη στις 6,19’’.  Το Z Fold3 έχει οθόνες 7,6’’ και 6,7’’, με το εξωτερικό πάνελ να συρρικνώνεται κατά περίπου μισή ίντσα. Παρ’ όλα αυτά, ένα tweet από τον λογαριασμό της Display Supply Chain Consultants υποδηλώνει πως η εξωτερική οθόνη θα είναι ελαφρώς ευρύτερη από το τρέχον μοντέλο, γεγονός που μπορεί να κάνει την πληκτρολόγηση λίγο πιο άνετη.

Εκτός από κάποιες αλλαγές στις οθόνες, αυτές οι φήμες υπογραμμίζουν το ενσωματωμένο S Pen ως τη μεγαλύτερη αλλαγή σε σχέση με την περσινή συσκευή. Αν και το Z Fold3 έχει υποστήριξη γραφίδας δεν έχει υποδοχή αποθήκευσης. Βέβαια η Samsung διαθέτει μια θήκη που προσθέτει μια εξωτερική βάση για το S Pen για το τρέχον foldable, αλλά θα ήταν ακόμη καλύτερο να δούμε το S Pen να προστίθεται στο ίδιο το τηλέφωνο. Βέβαια θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε εάν ο χώρος που «θυσιάζεται» για την υποδοχή της γραφίδας σημαίνει πως θα μειωθεί και η χωρητικότητα της μπαταρίας.

Όσον αφορά το Galaxy Z Flip4 οι αλλαγές είναι μικρότερες και δεν θα φέρουν την επανάσταση. Το φετινό clamshell μοντέλο θα διατηρήσει την κύρια οθόνη των 6,7’’ με την εξωτερική οθόνη να ανεβαίνει στις 1,9’’ σε σύγκριση με τις 1,83’’ που έχει το τρέχον μοντέλο. Δεν είναι μεγάλη η αλλαγή αλλά μάλλον θα κάνει τις εισερχόμενες ειδοποιήσεις κάπως πιο ευανάγνωστες.

Ακόμη, αυτές οι τελευταίες αναφορές επιβεβαιώνουν αυτό που ήδη γνωρίζαμε για τη σειρά Note, ότι είναι νεκρή, τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το Galaxy S22 Ultra είναι διάδοχος του Note20 σε όλα εκτός από το όνομά του, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάποιον να στεναχωριέται ιδιαίτερα.

  • Like 1
  • Confused 1