Η Samsung ανακοίνωσε τη σταδιακή διάθεση της  λειτουργίας Temporary Cloud Backup  για smartphones και tablets με λειτουργικό One UI 6, κάνοντας πολύ πιο εύκολη τη μεταφορά των δεδομένων από μια συσκευή της εταιρείας σε άλλη.

Η νέα λειτουργία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας και να μεταφέρουν απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, βίντεο και άλλων δεδομένων για έως 30 ημέρες, εντελώς δωρεάν. 

Παρέχοντας στους πελάτες έναν δωρεάν χώρο αποθήκευσης όταν χρειάζεται να επαναφέρουν ή να μεταφέρουν δεδομένα μεταξύ συσκευών, καθώς και διάστημα 30 ημερών για την ανάκτησή τους, η εταιρεία διευκολύνει τη διαδικασία για τον χρήστη και μειώνει το άγχος. Επίσης, η νέα λειτουργία φέρνει τη Samsung στο επίπεδο της Apple, η οποία προσφέρει προσωρινή αποθήκευση στο iCloud για 21 ημέρες, με την αγορά ενός νέου iPhone και iPad, διάστημα που μπορεί να παραταθεί. Μπορείτε ήδη να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του Galaxy smartphone ή του Galaxy tablet σας χρησιμοποιώντας το Samsung Cloud. Ωστόσο, το πρόβλημα με αυτή τη λύση είναι ότι δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας μόνο των ρυθμίσεων συστήματος και των δεδομένων εφαρμογών από εγγενείς εφαρμογές. Έτσι, όταν αλλάζετε συσκευές ή κάνετε επαναφορά του τηλεφώνου σας, οι χρήστες εξακολουθούν να χάνουν όλα τα δεδομένα από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών.

Η κατάσταση αυτή πλέον αποτελεί παρελθόν, ενώ η λειτουργία "Προσωρινή Αποθήκευση στο Cloud" επιτρέπει στους χρήστες να επαναφέρουν τα δεδομένα τους όποτε είναι βολικό για αυτούς, αντί κατά την αρχική ρύθμιση μιας νέας συσκευής μέσω της διαδικασίας εγκατάστασης της Samsung. 

CleanShot2023-10-26at17_37.54@2x.jpg.2c56164ffd261fdf5c072d3e21a53a1b.jpg

Αν και μπορείτε να κάνετε upload απεριόριστα αρχεία στο Samsung Cloud μέσω του λογαριασμού σας στη Samsung, το μέγεθος κάθε μεμονωμένου αρχείου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 100GB. Επίσης, πρέπει να επαναφέρουν τα δεδομένα τους και να τα μεταφέρουν μόνο μέσω Wi-Fi εντός 30 ημερών. Μετά από αυτό το διάστημα, η Samsung θα διαγράψει όλα τα δεδομένα, αφού πρώτα στείλει νια προειδοποίηση μερικές ημέρες νωρίτερα.

Η Samsung ανακοίνωσε ακόμα ότι η “Προσωρινή Αποθήκευση στο Cloud” θα είναι μέρος του Maintenance Mode, ώστε τα δεδομένα των χρηστών να παραμένουν ασφαλή. Το Maintenance Mode είναι λειτουργία προστασίας προσωπικών δεδομένων που κυκλοφόρησε πέρυσι και αποκλείει την πρόσβαση σε δεδομένα όταν η συσκευή βρίσκεται υπό επισκευή.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά την υπογραφή του νομοσχεδίου “Δικαιώματος στην Επισκευή” (Repair Act) στην Καλιφόρνια, μία από τις μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, το οποίο διευκολύνει την επισκευή συσκευών από τους ίδιους τους χρήστες ή από ανεξάρτητα συνεργεία. Την Τετάρτη, η Apple ανακοίνωσε σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο ότι θα διευκολύνει την πρόσβαση σε ανταλλακτικά και πληροφορίες επισκευής σε όλες τις ΗΠΑ, και όχι μόνο στην Καλιφόρνια.

Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα η Samsung ανακοίνωσε ότι 35 καταστήματα Batteries Plus θα λάβουν τον τίτλο Εξουσιοδοτημένο Κέντρο Επισκευών Samsung, παρέχοντας στους πελάτες ακόμη περισσότερες επιλογές για επισκευές Galaxy smartphone εντός εγγύησης. Τα καταστήματα επιλέχθηκαν στρατηγικά ώστε να καλύψουν περιοχές που δεν κάλυπταν ήδη τα περίπου 2.000 κέντρα επισκευών της Samsung.
 

  • Like 3