Παραδοσιακά, πολλοί κατασκευαστές ανακοινώνουν νέες τηλεοράσεις και τεχνολογίες για συσκευές του είδους στην έκθεση CES, και η επερχόμενη έκθεση δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Samsung πρόκειται στην CES 2019 να δώσει έμφαση στους ψηφιακούς βοηθούς AI και στον ήχο όσον αφορά στις νέες τηλεοράσεις της. Αν και η εταιρεία αναβάθμισε τις τηλεοράσεις QLED του 2018 με τον δικό της ψηφιακό βοηθό AI, Bixby, τη νέα χρονιά θα προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, με την υποστήριξη μίας «third-party» τεχνολογίας, του γνωστού Google Assistant.

Αρκετοί κατασκευαστές υποστηρίζουν ήδη ψηφιακούς βοηθούς από τρίτους όπως είναι οι Google και Amazon, οπότε «ανοίγοντας» την πρόσβαση, η Samsung θα κάνει τη σύνδεση με άλλες «smart home συσκευές» ευκολότερη υπόθεση για όσους δεν θέλουν να εξαρτώνται αποκλειστικά από την προϊοντική γκάμα της Νοτιοκορεάτικης εταιρείας. Μία ακόμη αναβάθμιση σύμφωνα με το Variety αφορά στον ήχο, με την ιστοσελίδα να επισημαίνει αιτήσεις για την κατοχύρωση εμπορικών σημάτων από την Samsung που σχετίζονται με «spatial intelligence» και «volume intelligence».

Ενδεχομένως η Samsung να σχεδιάζει να λανσάρει μία τεχνολογία που έχει ομοιότητες με τις τεχνολογίες των Home Max και HomePod των Google και Apple αντίστοιχα, όπου το σύστημα της θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται το χώρο γύρω του και να προσαρμόζει τον ήχο αναλόγως. Σε λίγες ημέρες από το Las Vegas και την έκθεση CES 2019 θα μάθουμε περισσότερα για την τεχνολογία της Samsung και τις νέες της βελτιωμένες τηλεοράσεις.

Engadget