Η επόμενη γενιά των αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων που τοποθετούνται κάτω ακριβώς από την οθόνη είναι γεγονός, με το πρώτο smartphone να είναι ήδη στο εμπόριο και άλλες κορυφαίες εταιρείες του χώρου να προγραμματίζουν την ενσωμάτωσή του στα κορυφαία μοντέλα τους.

Μία από αυτές, η Samsung, φαίνεται να αντιμετωπίζει προβλήματα στο να φέρει την τεχνολογία σε κάποια από τις κορυφαίες σειρές της όπως αυτές των Galaxy Note και Galaxy S. Αυτό όπως όλα δείχνουν θα ισχύσει και φέτος αφού με βάση τις τελευταίες πληροφορίες αλλά και αυτές του αξιόπιστου αναλυτή Ming-Chi Kuo της KGI Securities, ένας τέτοιος αισθητήρας δε θα βρεθεί στο Galaxy Note9 όπως ήταν οι αρχικές πληροφορίες. Ο λόγος σύμφωνα με τον ίδιο αναλυτή είναι τα διάφορα τεχνικά θέματα που αντιμετωπίζει η Samsung στην απρόσκοπτη λειτουργία του αισθητήρα, είτε χρησιμοποιήσει την πρόταση της Synaptics είτε αυτή της Qualcomm που στηρίζεται στους υπέρηχους. 

Ένα από τα σημαντικά προβλήματα είναι η χρήση screen protector στην επιφάνεια της οθόνης για προστασία της από γρατσουνιές ενώ διάφορες αλλαγές στο περιβάλλον στις οποίες βρίσκεται η συσκευή, οδηγούν σε μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας αλλά και σε πολλές μη εύστοχες προσπάθειες αναγνώρισης. Σε κάθε περίπτωση, η KGI Securities δηλώνει αισιόδοξη για το μέλλον αφού «η χρήση παρόμοιων αισθητήρων είναι πολύ σημαντική για τα smartphones που διαθέτουν οθόνη που καλύπτει σχεδόν ολόκληρη την εμπρόσθια επιφάνεια , ενώ η λειτουργία τους δε μπορεί να αντικατασταθεί από τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου».  

Μία από αυτές είναι το Face ID της Apple και του iPhone X η οποία δουλεύει αρκετά καλά, έχοντας αποτελέσει την αφορμή για μια συζήτηση στο χώρο για το αν παρόμοιες τεχνολογίες είναι καλύτερες από αυτές των αισθητήρων δακτυλικών αποτυπωμάτων. Η ίδια η Apple έχει πάρει την απόφασή της αφού μέσα στο χρόνο αναμένεται να παρουσιάσει τρία νέα IPhone, κανένα από τα οποία δε θα διαθέτει Touch ID. Ο Kuo αναφέρει ακόμα ότι τα επόμενα 2-3 χρόνια, θα δούμε τις πρώτες υλοποιήσεις αξιόπιστων τεχνολογιών αναγνώρισης προσώπου, και στην πλατφόρμα του Android.

Macrumors