Σύμφωνα με τελευταία έρευνα της εταιρείας Nielsen στις ΗΠΑ, ολοένα και περισσότεροι νέοι χρήστες κινητών τηλεφώνων προτιμούν την αγορά smarthones έναντι των συμβατικών συσκευών.

 

Οι αριθμοί αναφέρουν ότι το 45% των χρηστών κινητών τηλεφώνων έχουν στην κατοχή τους ένα smartphone, ενώ το 60% των καταναλωτών που αγοράσανε συσκευή τους τελευταίους τρεις μήνες προτίμησαν smartphone έναντι ενός συμβατικού κινητού τηλεφώνου. Σίγουρα το δεύτερο νούμερο δεν είναι απόλυτα αντιπροσωπευτικό αν αναλογιστεί κανείς ότι υπάρχουν καταναλωτές που αλλάζουν πιο συχνά τις συσκευές τους, αλλά σίγουρα μπορεί να επιβεβαιώσει την προτίμησή τους στη νέα γενιά κινητών τηλεφώνων.

 

Με το πλήθος των smartphones να υποσκελίζουν τον αριθμό των συμβατικών κινητών τηλεφώνων, οι μεγάλοι κερδισμένοι είναι οι πλατφόρμες του Android και του iOS, με τις υπόλοιπες πλατφόρμες να έχουν αρκετό δρόμο ακόμη για να καλύψουν το χάσμα των λειτουργικών συστημάτων. Το Android είναι το λογισμικό που αυξάνει συνεχώς το μερίδιό του στην αγορά με μεγάλη γκάμα συσκευών να το υιοθετούν, ενώ το iPhone συνεχίζει να αποσπά μεγάλο μερίδιο, με το 44.5% των των υποψήφιων αγοραστών smartphone να δηλώνουν την προτίμησή τους σε αυτό. Το ποσοστό αυτό είναι περίπου το διπλάσιο από το αντίστοιχο του Οκτωβρίου.

 

smartphone-os-share.png

 

Στην αντίθετη τροχιά βρίσκεται η RIM η οποία μειώνει συνεχώς τον αριθμό των νέων της πελατών. Ύστερα από το ικανοποιητικό ποσοστό του 23% της αγοράς με το οποίο ξεκίνησε τη χρονιά, οι συσκευές BlackBerry κατείχαν το 19.7% της αγοράς τον Αύγουστο, μειώνοντας το ποσοστό στο 16.6% το Νοέμβριο. Το 2012 ξεκίνησε το ίδιο άσχημα για την RIM, καθώς το προηγούμενο ποσοστό κατρακύλησε στο 14.9% με μόλις το 6% των νέων καταναλωτών να επιλέγουν την πλατφόρμα της εταιρείας. Εν τω μεταξύ οι συσκευές Windows Phone 7 κατέχουν μόλις το 1% της αγοράς, με τον αριθμό των νέων αγοραστών τους να μην αυξάνεται ικανοποιητικά.

 

Link.png Site: theverge.com