Τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Βαρκελώνη, βλέπαμε από κοντά ένα από τα ελάχιστα λειτουργικά νέα smartphones της Energizer, το Power Max P18K Pop, το οποίο ξεχώριζε για το τεράστιο μέγεθος του, αποτέλεσμα της ενσωματωμένης μπαταρίας των 18.000mAh.

Η ξεχωριστή αυτή συσκευή-τούβλο, αποτέλεσε ένα από τα κινητά που ξεχώρισαν στη MWC 2019, δημιουργώντας αρκετό θόρυβο γύρω από το όνομά της. Αυτό ακριβώς θέλησε να εκμεταλλευτεί η εταιρεία δημιουργώντας καμπάνια χρηματοδότησης στο Indegogo με στόχο να συγκεντρώσει 1.2 εκατομμύρια δολάρια προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή του. Το αποτέλεσμα της καμπάνιας ήταν όμως τραγικό για την Energizer αφού συγκέντρωσε μόλις το 1% των απαιτούμενων χρημάτων ή αλλιώς 15.000 δολάρια από 11 ενδιαφερόμενους που ήθελαν να είναι οι πρώτοι που θα αγόραζαν τη συσκευή και με σημαντική έκπτωση.

Οι δημιουργοί του Power Max P18K Pop προχώρησαν στο κλείσιμο της καμπάνιας αναφέροντας ότι «αν και δεν πιάσαμε τον στόχο, θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε περαιτέρω βελτιώσεις στο P18K (σχεδιασμός, πάχος, κ.α) αφού πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον για smartphones με απίστευτη αυτονομία γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως power banks». Πλέον η κυκλοφορία του P18K Pop θεωρείται εξαιρετικά αμφίβολη αφού και η Energizer δεν έχει προχωρήσει σε κάποια νεότερη δήλωση. 

TechCrunch