Η νεοσύστατη εταιρεία smartphone Nothing παρουσίασε πρόσφατα το δεύτερο smartphone της, το Nothing Phone (2).

Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του αρχικού Phone (1) της εταιρείας, το νέο μοντέλο διαθέτει ενημερωμένο σχεδιασμό και βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ διατηρεί το διαφανές πίσω πάνελ για το οποίο είναι γνωστά τα τηλέφωνα Nothing σε συνδυασμό με το Glyph interface. Αυτό αποτελείται από LED φωτισμό (33 ζώνες), ο οποίος μέσω του λογισμικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες οπτικές ενδείξεις, με τη Nothing να προσθέτει φέτος περισσότερες δυνατότητες.

Το Nothing Phone (2) διαθέτει οθόνη OLED 6,7 ιντσών με ρυθμό ανανέωσης 120Hz (variable) για ομαλότερο scrolling ειδικά στο browsing. Στο εσωτερικό βρίσκουμε το Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 chipset με 8GB ή 12GB RAM ανάλογα με το μοντέλο. Οι επιλογές αποθήκευσης περιλαμβάνουν 128GB ή 256GB χωρίς δυνατότητα επέκτασης με κάποια microSD κάρτα. Όσον αφορά τις φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής, το Phone (2) διαθέτει διπλό σύστημα καμερών με ανάλυση 50MP. Η κύρια κάμερα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα IMX890 της Sony (f/1.88) με υποστήριξη OIS ενώ η μπροστινή selfie κάμερα διαθέτει ανάλυση 32MP. Σε ότι αφορά την εγγραφή βίντεο, υποστηρίζεται η 4K ανάλυση στα 60fps.

Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του Phone (2) είναι η διαφανής πλάτη του, που επιτρέπει μια ματιά σε ορισμένα εσωτερικά εξαρτήματα, όπως τα πηνία ασύρματης φόρτισης. Ωστόσο ο διαφανής σχεδιασμός έχει βελτιωθεί με μαύρα στοιχεία ειδικά στο σύστημα καμερών που προσθέτει πόντους στην εμφάνιση. 

Η Nothing έδωσε επίσης μεγάλη έμφαση στην εμπειρία λογισμικού που προσφέρει το Phone (2). Τρέχει το Nothing OS της εταιρείας, το οποίο βασίζεται και φέτος στη vanilla έκδοση του Android. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη Nothing για μεγαλύτερη προσαρμογή και μια πιο απρόσκοπτη ενοποίηση hardware και software. Ειδικότερα σε ότι αφορά τις αναβαθμίσεις, το Phone (2) υποστηρίζει τριετείς ενημερώσεις εκδόσεων Android και τετραετείς ενημερώσεις ασφαλείας.

Η ενεργή ακύρωση θορύβου είναι ένα από τα κορυφαία χαρακτηριστικά των ηχητικών δυνατοτήτων του τηλεφώνου. Υπάρχουν επίσης δύο γυροσκόπια και απτικοί μηχανισμοί που επιτρέπουν προηγμένη απτική ανατροφοδότηση. Το Phone (2) υποστηρίζει ακόμα το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP54, καθώς και υποστήριξη ασύρματης και αντίστροφης ασύρματης φόρτισης. 

Η χωρητικότητα της μπαταρίας ανέρχεται σε 4.700 mAh, η οποία μπορεί να φτάσει σε φόρτιση 50% σε μόλις 30 λεπτά σύμφωνα με την Nothing. Η εταιρεία αναφέρει ότι δύο ημέρες χρήσης είναι κάτι που θα πρέπει να περιμένουν οι τυπικοί χρήστες ενώ η γρήγορη φόρτιση πραγματοποιείται μέσω μιας θύρας USB-C PD με ταχύτητες έως και 45W.

Το Nothing Phone (2) θα πωλείται για πρώτη φορά και στις ΗΠΑ από 599 δολάρια για το μοντέλο 8GB/128GB. Η παραλλαγή υψηλότερων προδιαγραφών 12GB/256GB κοστίζει 699 δολάρια. Στην Ευρώπη πάντως οι τιμές είναι αρκετά υψηλότερες αφού η αρχική έκδοση κοστίζει €649 ενώ το μοντέλο με διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο και 12GB μνήμη κοστίζει €699. Τέλος διαθέσιμη είναι και έκδοση με 12GB/512GB με κόστος €799. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι, το αρχικό μοντέλο του Nothing Phone (1), είχε κυκλοφορήσει στην ιστοσελίδα της εταιρεία με κόστος €469.

Η Nothing ιδρύθηκε από τον Carl Pei, που ήταν συνιδρυτής της εταιρείας OnePlus. Η νέα του εταιρεία έχει ως στόχο να ταρακουνήσει την καταναλωτική αγορά τεχνολογίας συνδυάζοντας ποιοτικό hardware με μια ξεχωριστή αισθητική σχεδιασμού. 

  • Like 2