Μία σειρά από αναρτήσεις στο Twitter από τον ιδρυτή της Essential, Andy Rubin (και συνιδρυτή του Android) τον περασμένο Οκτώβριο, είχαν δώσει την αίσθηση ότι η εταιρεία του δεν θα αργούσε να παρουσιάσει το «project Gem», το 2ο smartphone της Essential το οποίο είχε ένα ιδιαίτερο, μακρόστενο σχήμα.  

Για ακόμη μία φορά ωστόσο αποδείχτηκε ότι η αγορά της τεχνολογίας είναι αμείλικτη, και το νέο θύμα του κλάδου ήταν η Essential. Όπως έγινε γνωστό, το κινητό δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει τελικά στην αγορά, καθώς ο Andy Rubin και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να κλείσουν την εταιρεία που δημιούργησε το Essential Phone, το πρώτο κινητό με εγκοπή στην οθόνη για τις ανάγκες της εμπρόσθιας κάμερας. Μαζί με το Gem, ακυρώθηκαν και άλλα projects που βρίσκονταν σε φάση ανάπτυξης, όπως ένας νέος smart home assistant, ένα έξυπνο ηχείο με κυκλική οθόνη αλλά και το νέο λειτουργικό σύστημα, Ambient OS.

Αναφορά σε κείμενο

«Το όραμα μας» (με το Project Gem και το πρωτότυπο περιβάλλον χρήσης) λέει η εταιρεία στην ανακοίνωση της, «ήταν να επινοήσουμε ένα παράδειγμα που θα μπορούσε να ενσωματωθεί περισσότερο απρόσκοπτα με τον τρόπο ζωής και τις ανάγκες των ανθρώπων. Παρά τις μεγάλες προσπάθειες μας, και αφού πήγαμε το Gem όσο μακρύτερα μπορούσαμε, δυστυχώς δεν βρήκαμε τον τρόπο να το παραδώσουμε στους πελάτες μας. Λαμβάνοντας υπόψη το παραπάνω, πήραμε την δύσκολη απόφαση να σταματήσουμε τη λειτουργία της και να κλείσουμε την Essential».

Όπως αναφέραμε, το πρώτο κινητό της νέας εταιρείας του Andy Rubin, το Essential Phone, παρουσιάστηκε το 2017, και είχε υψηλή ποιότητα κατασκευής, all-screen σχεδιασμό και μία μικρή εγκοπή στην οθόνη, που αργότερα… μεγάλωσε στα iPhone και κατέληξε να γίνει το «στάνταρντ» στην αγορά μέχρι βεβαίως να έρθουν οι… οπές ή οι μηχανισμοί pop-up. Η συσκευή εμπορικά δεν πήγε και πολύ καλά, και απέτυχε να κάνει την διαφορά στην αγορά, αναγκάζοντας την Essential να ακολουθήσει ένα περισσότερο φιλόδοξο σχεδιασμό στο Gem που τελικά δεν βρήκε τον δρόμο του στην αγορά, αφού η εταιρεία φαίνεται πως δεν είχε τα απαραίτητα χρήματα και το κινητό απέτυχε να προσελκύσει το ενδιαφέρον επενδυτών.

The Verge

 

  • Like 1