Η Sony, λίγο πριν ανακοινώσει τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα τριμήνου, έκανε γνωστό πως ο Kaz Hirai, o τωρινός CEO του Ιαπωνικού κολοσσού, θα αντικατασταθεί από την 1η Απριλίου.

Αν και θα τον αντικαταστήσει ο τωρινός CFO (Chief Financial Officer) της Sony, Kenichiro Yoshida, έγινε γνωστό πως για κάποιο διάστημα ο Kaz Hirai θα εκτελεί χρέη Προέδρου, όπως συνέβη και με τον Howard Stringer, όταν ο Hirai τον αντικατέστησε το 2012. O Kaz Hirai αφήνει τη θέση του CEO με τη Sony σε καλύτερη θέση από ότι ήταν όταν την ανέλαβε.

Η Ιαπωνική εταιρεία, το πρώτο τρίμηνο του 2017, πέντε χρόνια αφότου ο Kaz Hirai βρέθηκε στην θέση του Εκτελεστικού Διευθυντή έχοντας τη στρατηγική “One Sony”, παρουσίασε αύξηση από έτος-σε-έτος στα έσοδα της σχεδόν 15,2%.

Ο Hirai πήρε σκληρές αποφάσεις ωστόσο, μειώνοντας διαρκώς το λειτουργικό κόστος, πουλώντας το τμήμα προσωπικών υπολογιστών VAIO, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο που κατασκευάζει και πουλάει τηλεοράσεις αλλά και κάνοντας πολλές διορθώσεις στον τρόπο λειτουργίας του τμήματος mobile. Ένα από τα γεγονότα που σημάδεψαν ωστόσο την θητεία του Kaz Hirai στην ηγεσία της Sony ήταν το hacking στη Sony Pictures.

Ο Kenichiro Yoshida, που θα αναλάβει τη θέση του CEO από τη 1η Απριλίου, έπαιξε σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάκαμψη του Ιαπωνικού κολοσσού από τότε που βρέθηκε στη θέση του CFO το 2013, δίνοντας προτεραιότητα στο τμήμα PlayStation. O Kaz Hirai δήλωσε: "Καθώς η εταιρεία πλησιάζει σε μια κρίσιμη συγκυρία, και βρισκόμαστε σε φάση να ξεκινήσουμε ένα νέο πρόγραμμα μεσαίας εμβέλειας, θεωρώ ότι είναι η ιδανική στιγμή για να περάσει η σκυτάλη της ηγεσίας στη νέα διοίκηση, για το μέλλον της Sony αλλά και για τον εαυτό μου και να ξεκινήσω ένα νέο κεφάλαιο στη ζωή μου".

O Kenichiro Yoshida επίσης δήλωσε: "Η πρώτη προτεραιότητά μου θα είναι να ολοκληρώσω το επόμενο μεσαίας εμβέλειας επιχειρησιακό μας σχέδιο από τον Απρίλιο, μαζί με το να καταστρώσω άμεσα τα σχέδια μας για το οικονομικό έτος 2018 και αργότερα να προχωρήσω το συντομότερο δυνατόν στην εφαρμογή τους".

Engadget

 

 

  • Sad 1