Οι αισθητήρες της Sony έχουν παρουσία στα περισσότερα smartphone της αγοράς, με την Ιαπωνική εταιρεία να παρουσιάζει σήμερα τη νέα της δημιουργία η οποία μπορεί να καταγράψει βίντεο σε αργή κίνηση με Full HD ανάλυση και στα 1000 καρέ το δευτερόλεπτο.

Ως ο πρώτος 3-layer CMOS αισθητήρας, μπορεί να καταγράψει βίντεο σε αργή κίνηση έως και 8 φορές πιο γρήγορα από τον ανταγωνισμό, με ελάχιστη παραμόρφωση κατά την εστίαση σύμφωνα με την Ιαπωνική Εταιρεία. Χωρίς να διαθέτει ακόμα επίσημη ονομασία, ο νέος αισθητήρας της Sony μπορεί να κάνει λήψεις με ανάλυση 19,3MP και σε χρόνο 1/120 του δευτερολέπτου, τέσσερις φορές πιο γρήγορα δηλαδή από άλλα τσιπ εξαιτίας της DRAM που περιλαμβάνεται στο κύκλωμα που μετατρέπει τα αναλογικά σήματα σε ψηφιακά.

 

 

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η Sony έχει δημιουργήσει ίσως τον καλύτερο αισθητήρα που μπορούμε να βρούμε σε smartphone, με την κοντινότερη σύγκριση να είναι η δυνατότητα λήψης βίντεο slow motion από το iPhone 7 και το Google Pixel, αλλά μόνο στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Ενδεικτικό του κατορθώματος της Sony είναι ότι στον τομέα αυτό, ο αισθητήρας ξεπερνά ακόμα και τις επιδόσεις της RX 100 V, μιας κορυφαίας mirrorless φωτογραφικής μηχανής, που «περιορίζεται» στα 960 καρέ/δευτερόλεπτο.

 

Η Apple και η Google είναι δύο από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν αισθητήρες της Sony στις φωτογραφικές μηχανές που ενσωματώνουν στα κορυφαία smartphone τους, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε το συγκεκριμένο αισθητήρα σε κάποιο νεώτερο Pixel ή iPhone.

 

Link.png Site: Verge