Η Sony, ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στο χώρο των e-book readers, αποσύρεται όπως όλα δείχνουν από τη συγκεκριμένη αγορά λίγους μήνες μετά το κλείσιμο του ηλεκτρονικού καταστήματος πώλησης e-book.

Σε δηλώσεις του στο BBC News, στέλεχος της Sony δήλωσε ότι η εταιρεία δεν έχει κάποιο πλάνο να κυκλοφορήσει το διάδοχο του PRS-T3, το οποίο θα είναι και ο τελευταίος ηλεκτρονικός αναγνώστης που θα κυκλοφρήσει η Sony στην Ευρώπη μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα. Το ίδιο δεν ισχύει για την Ιαπωνία όπου η Sony θα συνεχίσει να πουλά τα e-book reader της μέχρι νεωτέρας.

 

Ο κυριότερος λόγος για την απόφαση αυτή της Sony είναι όπως όλα δείχνουν ο έντονος ανταγωνισμός από την Amazon και το Kindle το οποίο κατέχει πολύ μεγάλα μερίδιο σε όσες χώρες κυκλοφορεί, φτάνοντας χαρακτηριστικά το 38.3% στην Ιαπωνία, λίγους μήνες μετά την επίσημη κυκλοφορία του.

 

Ένας ακόμη λόγος φαίνεται να είναι η προσπάθεια της Sony να απεμπλακεί από ζημιογόνα τμήματα, κάτι που οδήγησε πρόσφατα άλλωστε στην πώληση του τμήματος υπολογιστών VAIO σε Ιαπωνική επενδυτική ομάδα.

 

Link.png Site: BBC