Το ευρωπαικό ντεμπούτο του νέου της tablet, του Sony Xperia Z ανακοίνωσε η Sony στα πλαίσια της έκθεσης Mobile World Congress που διεξάγεται στη Βαρκελώνη.

Το νέο tablet της Sony έχει αρκετές διαφορές από τα προηγούμενα μοντέλα, ειδικά στον σχεδιασμό, με τη Sony να το εξοπλίζει με κορυφαία χαρακτηριστικά. Γενικά και στα 2 χρώματα (λευκό και μαύρο), αποπνέει μια αίσθηση πολυτέλειας ενώ εντύπωση προκαλεί το πολύ λεπτό πάχος της συσκευής το οποίο είναι μόλις 6.9' χιλιοστά, που το κατατάσσει στο πιο λεπτό tablet της αγοράς με οθόνη 10.1' ιντσών. Το βάρος κυμαίνεται σε αρκετά ικανοποιητικά επίπεδα, μόλις 495 γραμμάρια.

 

Στον τεχνικό τομέα η οθόνη των 10.1' ιντσών διαθέτει ανάλυση Full HD με 443ppi, σίγουρα μία από τις καλύτερες οθόνες σε android tablet που έχουμε δει τελευταία, η οποία μάλιστα στηρίζεται στην τεχνολογία Mobile Bravia Engine 2 της Sony για έντονα και ζωντανά χρώματα.

 

Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon S4 Pro της Qualcomm χρονισμένος στο 1.5 GHz αναλαμβάνει τα δύσκολα μαζί με 2GB μνήμη. Ακόμα βλέπουμε δύο κάμερες, η μία στο πίσω μέρος των 8mp ικανή για εγγραφή 1080p video καθώς και μία στο μπροστινό μέρος των 2mp για βιντεοκλήσεις αλλά και HD εγγραφές.

 

Sony Xperia Z TabletSony Xperia Z Tablet

Sony Xperia Z TabletSony Xperia Z Tablet

 

Το Xperia Z tablet τρέχει την έκδοση 4.1.2 του Jelly Bean, με τη Sony να έχει ανακοινώσει ήδη την αναβάθμιση στην έκδοση 4.2 σύντομα. Η εταιρεία έχει τοποθετήσει το δικό της γραφικό περιβάλλον στην επιφάνει του Jelly Bean αλλάζοντας το αρκετά χωρίς όμως να δημιουργεί πρόβλημα. Οι προσθήκες αφορούν είτε μεμονωμένες εφαρμογές όπως αυτή της Gallery αλλά και ειδικό λογισμικό όπου εξοικονομεί αυτονομία από την μπαταρία των 6.000 mAh κατά τη χρήση. Κάνοντας χρήση της υπέρυθρης θύρας και του ειδικού λογισμικού της Sony, το Xperia Z tablet μπορεί να αναλάβει την αντικατάσταση των τηλεχειριστιρίων σας όχι μόνο της τηλεόρασης αλλά και άλλων gadgets.

 

Το αναμένουμε τον επόμενο μήνα και στη χώρα μας με τιμή που έχει οριστεί στα €499 για το μοντέλο των 16gb και στα €549 για το μοντέλο των 32gb.