Η Sony ανακοίνωσε την Alpha a6700 (ILCE-6700), την επόμενη γενιά φωτογραφικών μηχανών APS-C με προηγμένη ανίχνευση θέματος και εξελιγμένες λειτουργίες φωτογραφίας και βίντεο.

Η a6700 σηματοδοτεί την πρώτη φωτογραφική μηχανή από τη σειρά a6000 μετά την a6600, η οποία παρουσιάστηκε το 2019.

Στα χαρτιά, η Sony A6700 μοιάζει με μια λογική αναβάθμιση της A6600, καθιστώντας την ιδανική για δημιουργούς περιεχομένου, vloggers ή οποιονδήποτε θέλει να κάνει λήψη φωτογραφιών και βίντε με επαγγελματικό αποτέλεσμα σε χαμηλότερη τιμή από τις high-end φωτογραφικές μηχανές της Sony. 

Με compact σχεδιασμό (περίπου 12cm × 7cm × 8cm. και βάρος περίπου 493g.), η “α6700” είναι εξαιρετικά φορητή. Διαθέτει μια φιλική προς το χρήστη οθόνη LCD, με οθόνη μεταβλητής γωνίας, με δυνατότητα αφής, σε συνδυασμό με ένα σύγχρονο μενού αφής για εύκολη χρήση. Περιλαμβάνονται επίσης ένας ρυθμιζόμενος επιλογέας στο μπροστά τμήμα και ένας επιλογέας εναλλαγής για φωτογραφίες, βίντεο και λειτουργίες S&Q. Είναι εξοπλισμένη με οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων εντός του σώματος με ταχύτητα κλείστρου 5,0 stopvi για φωτογραφίες ενώ το Active Mode εξασφαλίζει σταθεροποιημένο υλικό βίντεο.

Συνδυάζοντας έναν αισθητήρα εικόνας Exmor R CMOS APS-C με οπίσθιο φωτισμό που διαθέτει 26,0 αποτελεσματικά megapixel με την ταχύτητα και την ισχύ του του προηγμένου επεξεργαστή BIONZ XR της Sony, η “α6700” επιτυγχάνει εξαιρετικές επιδόσεις στην απεικόνιση, διατηρώντας παράλληλα ένα compact και ελαφρύ σχεδιασμό. Η φωτογραφική μηχανή υποστηρίζει εγγραφή βίντεο υψηλής ανάλυσης 4K με ταχύτητα έως και 120fps, μεγάλο εύρος 14+ stopii για την αποτύπωση λεπτομερειών σε δύσκολες ή υποφωτισμένες συνθήκες και διαθέτει το προφίλ εικόνας S-Cinetone που συναντάται στα επαγγελματικά μοντέλα Cinema Line της Sony για εκλεπτυσμένες κινηματογραφικές εικόνες που δεν απαιτούν διαβάθμιση χρωμάτων, και προσφέρει εκπληκτική αναπαράσταση των τόνων του ανθρώπινου δέρματος.

Η μονάδα επεξεργασίας AI έχει υιοθετηθεί από την α7R V, επιτρέποντας AF (αυτόματη εστίαση) υψηλής ακρίβειας με αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο. Πέρα από την αναγνώριση ανθρώπων και ζώων της σειράς α6000, αναγνωρίζει τώρα με ακρίβεια πολλαπλά θέματα, όπως ανθρώπους, ζώα, πτηνά, έντομα, αυτοκίνητα/τρένα και αεροπλάνα, εξυπηρετώντας διαφορετικές δημιουργικές εκφράσεις.

image.png.155c687c4fd1a56626d1b4faae806ae8.png

Για το βίντεο, αξιοποιώντας δεδομένα ισοδύναμα με 6Κ, η “α6700” παράγει κορυφαίο 4K αποτέλεσμα, με υποστήριξη για εγγραφή υψηλού ρυθμού καρέ στα 4K 120fps. Διαθέτει S-Log3, προσφέροντας 14+ stopii, για εξαιρετική διαβάθμιση. Επίσης, εξοπλισμένη με S-Cinetone, η “α6700” παρέχει εντυπωσιακή απεικόνιση του τόνου του δέρματος και ανάδειξη του θέματος, τεχνολογίες που τελειοποιήθηκαν μέσα από την εξέλιξη της Cinema Line, ενώ η καθοδηγούμενη από AI Auto-Framingiv παρακολουθεί ομαλά τα θέματα, εξαλείφοντας την ανάγκη για χειροκίνητη κίνηση της φωτογραφικής μηχανής.

Η νέα “α6700” θα είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα από τον Αύγουστο του 2023 μέσω διαφόρων εξουσιοδοτημένων συνεργατών της Sony. Η ευρωπαική τιμή έχει οριστεί στα €1700 για το σώμα της φωτογραφικής μηχανής ενώ με φακό 16/50 mm φτάνει τα €1800.
 

  • Like 4
  • Thanks 1