Στο Google I/O 2013 event περίπου στα μέσα Μαΐου είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το Samsung Galaxy S4 Google Edition, και δυο εβδομάδες αργότερα το HTC One Google Edition.

Αν και οι μεγάλοι απόντες από το συνέδριο αυτό ήταν τα Nexus 5 και το Android 4.3 Jelly Bean, φαίνεται ότι η Google θα συνεργαστεί με την Sony για την ανάπτυξη της Google έκδοσης του κορυφαίου smartphone της εταιρείας, του Xperia Z. Πηγή προσκείμενη στη Sony, η οποία επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία της επιβεβαίωσε ότι οι δύο εταιρείες ετοιμάζουν την διάθεση του Xperia Z Google Edition, με την ακριβή ημερομηνία ανακοίνωσής να μην έχει οριστεί ακόμη, αν και η πηγή αναφέρει ότι πιο πιθανός μήνας είναι ο Ιούλιος.

Η Sony είχε αρχικά αναπτύξει ένα Android Open Source Project για το Xperia Z, εντούτοις όμως η εγκατάσταση stock Android στη συσκευή φαντάζει εφικτή. Εξαιτίας συγκεκριμένων προβλημάτων που αντιμετώπιζαν οι χρήστες με αυτό το project, η εταιρεία έκρινε ότι η διάθεση συσκευής εξοπλισμένη με stock Android θα ήταν σαφώς καλοδεχούμενη. Επιπροσθέτως τα μοντέλα Sony Xperia Z που τρέχουν AOSP δεν λαμβάνουν τα τελευταία Android firmware updates όπως συμβαίνει με τα μέλη της οικογένειας Nexus αλλά και με τα Samsung Galaxy S4 και HTC One Google Edition. Συγκεκριμένα το Sony Xperia Z Google Edition θα καταφθάσει με Android 4.2.2 Jelly Bean, εκτός αν η Google αλλάξει μέχρι τότε τα σχέδιά της και αποφασίσει να το διαθέσει με Android 4.3 Jelly Bean.

 

Από άποψη τεχνικών χαρακτηριστικών η συσκευή θα καταφθάσει με τα ίδια ακριβώς τεχνικά χαρακτηριστικά του αρχικού Xperia Z της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι θα πωλείται μόνο μέσω του Google Play Store και θα απευθύνεται κατά πάσα πιθανότητα αποκλειστικά για την αγορά της Αμερικής.

 

Link.png Site: http://www.android.gs/sony-planning-xperia-z-google-edition-says-insider/[/url]']android.gs