Η Sony λαμβάνει δραστικά μέτρα αναδιοργάνωσης τριών τμημάτων της, των Sony Mobile Communications, Imaging Products & Solutions και Home Entertainment & Sound. Από την 1η Απριλίου γίνονται ένα τμήμα, με την ονομασία Sony Electronics Corporation.

Αυτό σημαίνει ότι τα τμήματα κινητής τηλεφωνίας και φορετών συσκευών, φωτογραφικών μηχανών, τηλεοράσεων και προϊόντων ήχου θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο μίας εταιρείας. Ο στόχος είναι η καλύτερη ενσωμάτωση των διαφορετικών –αλλά σχετικών μεταξύ τους- προϊόντων, η βελτιστοποίηση της εσωτερικής δομής της εταιρείας και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας της.

Επικεφαλής της νέας εταιρείας θα είναι Shigeki Ishizuka, που αναλαμβάνει τη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου. Θα αναφέρεται απευθείας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Sony, Kenichiro Yoshida.

2342343.jpeg.51d3522f728c6a03d3462065d4f53395.jpeg

Η Sony Interactive Entertainment που παράγει τις κονσόλες PlayStation αλλά και παιχνίδια για τις κονσόλες θα είναι το μόνο τμήμα ηλεκτρονικών προϊόντων που θα παραμείνει ανεξάρτητο, καθώς τα πηγαίνει εξαιρετικά καλά από οικονομικής άποψης και είναι κερδοφόρο. Τα τμήματα ανάπτυξης και κατασκευής αισθητήρων για κάμερες και επαγγελματικού εξοπλισμού για κινηματογραφικά στούντιο ή τηλεοπτικά κανάλια δεν επηρεάζονται επίσης. Άλλες επιχειρήσεις της Ιαπωνικής εταιρείας, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της μουσικής, και των κινηματογραφικών ταινιών ή αφορούν τον ιατρικό και οικονομικό τομέα δεν αποτελούν μέρος της αναδιοργάνωσης.

GSMArena