Αρκετοί κατασκευαστές προσπαθούν να προσεγγίσουν το vlogging με κάμερες όπως η Nikon Z50, η Canon G7 Mark II κι άλλες, αλλά όπως δείχνουν τα τελευταία leaks, η Sony θέλει να συνδυάσει όλα τα πλεονεκτήματα των παραπάνω στην κάμερα ZV-1.

Η ZV-1 που έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στις 26 Μαΐου, δείχνει να έχει βασιστεί στην compact κάμερα RX100 VII. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sony Alpha Rumors, η ZV-1 θα έχει παρόμοιο μέγεθος με την RX100 VII, αισθητήρα 20.1MP, φακό 24-70mm με διάφραγμα f/1.8-2.8, θύρα 3.5mm, ενσωματωμένο φίλτρο ND και λειτουργίες εστίασης EyeAF.

Τα πράγματα όμως γίνονται ακόμη πιο ενδιαφέροντα, αφού η ZV-1 είναι σχεδιασμένη να προσαρμοστεί σχεδόν αμέσως στις ανάγκες του vlogger. Αντί να έχει περιστρεφόμενη οθόνη αφής προς τα επάνω , η οθόνη της ZV-1 ξεδιπλώνει ουσιαστικά στο πλάι της κάμερας και γυρίζει 180 μοίρες, ώστε να είναι ευκολότερο για το χρήστη να παρακολουθεί τη σκηνή που καταγράφει.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, η ZV-1 αναμένεται να έχει και μεγαλύτερο πλήκτρο εγγραφής, ώστε να μην χάσεις ποτέ την τέλεια στιγμή της δράσης. Και μαζί με τις φήμες που την ήθελαν να έχει μεγαλύτερη λαβή για πιο άνετη λειτουργία, μερικές από τις φωτογραφίες του leak δείχνουν ότι η Sony ενδέχεται να συμπεριλάβει και ένα ανανεωμένο gimbal ή μία επιπρόσθετη λαβή, σχεδιασμένη να κάνει την εγγραφή βίντεο ακόμη πιο εύκολη και φυσικά πιο σταθερή.

sony-zv1.jpg.42ce6672ce4cae007dd807b5e7a11d5a.jpg

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που βγήκε στη δημοσιότητα από τον Nokishita, η Sony ZV-1 θα ενσωματώνει επίσης λειτουργία εφέ Soft Skins Effects η οποία θα διορθώνει αυτόματα όλες τις ατέλειες του προσώπου, χωρίς να επηρεάζει ή να μεταβάλλει τον τόνο του δέρματος. Αν και αυτή η λειτουργία ίσως να μην αποτυπώσει ρεαλιστικά τους πρωταγωνιστές της δράσης σε σύγκριση με το πώς δείχνουν στην πραγματικότητα, ενδεχομένως οι χρήστες που δραστηριοποιούνται στο Instagram να τη βρουν πολύ βολική.

Επίσης, η νέα κάμερα της Sony θα έχει λειτουργία Bokeh, ώστε με ένα πάτημα να μπορεί κάποιος να θολώσει το περιβάλλον γύρω από το θέμα ή το πρόσωπο που καταγράφει. Μάλιστα η λειτουργία θόλωσης, δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα πρόσωπα, ώστε αυτά να καταγράφονται με ευκρίνεια ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού ή πολύ υψηλού φωτισμού.  

sony-zv1-2.jpg.73946c747211413723c61e55aaae074f.jpg

Βέβαια, πολλά χαρακτηριστικά και λειτουργίες δεν έχουν γίνει γνωστά. Ίσως το σημαντικότερο όλων να είναι και η τιμή της. Σε κάθε περίπτωση, αν η ZV-1 μπορεί και συγκρίνεται με την RX100 VII, θα πρέπει να περιμένουμε ένα κόστος μεταξύ $1000 και $1100.

  • Like 4