Πρόσφατα ανακοινώθηκε η έκδοση του πρότυπου USB 3.2 και πρόκειται να προσφέρει ταχύτητες μεταφορές δεδομένων έως και 20Gbps.

Αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε να κάνουμε με τις διπλάσιες ταχύτητες δηλαδή από αυτές που μπορεί να προσφέρει το πρότυπο USB 3.1 Gen2. Ακόμα πάντως δεν έχουν οριστικοποιηθεί πλήρως οι προδιαγραφές του USB 3.2. Αυτό αναμένεται να γίνει τον Σεπτέμβριο.

 

Το νέο πρότυπο θα συνεργάζεται αποκλειστικά με τα νέα καλώδια που έχουν τον connector τύπου USB Type-C – οι USB A/B connectors δεν διαθέτουν των απαραίτητο αριθμό καλωδίων για να είναι σε θέση να μεταφέρουν τέτοιο όγκο δεδομένων. Η έκδοση 3.2 του πρότυπου θα χρησιμοποιεί τις multi-lane δυνατότητες των υπαρχόντων καλωδίων USB-C να είναι σε θέση να παραδώσει “πάνω από 2GB/s απόδοση στα data transfers”.

 

Αν τα καλώδια σας τύπου USB-C είναι ικανά για 10Gbps –και μιλάμε για USB 3.1 Gen.2- τότε θα είναι συμβατά με USB 3.2. Παρόλα αυτά θα είναι και το μοναδικό στοιχείο του υφιστάμενου setup σας που θα είναι συμβατό αφού το νέο πρότυπο απαιτεί νέες συσκευές και ελαφρώς updated hosts για να λειτουργήσει.

 

Φυσικά και θα είναι “backwards compatible” αλλά με τις παλαιότερες και μικρότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει μάλλον να περιμένετε μέχρι το 2019 προτού αποτελέσει κάποιο πρόβλημα για τους χρήστες.

 

gallery_286955_4091_7813.jpg

 

Link.png Site: GSMArena