Αν και η vivo είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει το νέο APEX 2020 στην φετινή έκθεση MWC, η ακύρωση του συνεδρίου λόγω του κορωνοϊού άλλαξε τα σχέδια της εταιρείας.

Η συσκευή (πρόκειται για την ώρα για ένα concept phone) έχει μία κυρτή (120⁰) οθόνη που αγκαλιάζει τις δύο μεγαλύτερου μήκους πλευρές της συσκευής και διαθέτει pressure-sensing capacitive πλήκτρα αντί για τα κλασικά μηχανικά που βρίσκονται στα περισσότερα σημερινά κινητά. Η οθόνη FullView, με διαγώνιο 6,45 ιντσών υποστηρίζει ανάλυση Full HD+ (2330 x 1080 pixels). Στο κέντρο του άνω τμήματος της υπάρχει η εμπρόσθια κάμερα που βρίσκεται «αθέατη» κάτω από το γυαλί (στο σημείο που βρίσκεται, το γυαλί/ προστασία έχει έξι φορές υψηλότερη διαπερατότητα φωτός σε σχέση με το υπόλοιπο) με τον αισθητήρα της να χρησιμοποιεί τεχνική 4-in-1 pixel binning για φωτογραφίες φωτεινότερες και με περισσότερη λεπτομέρεια 4MP.

12.jpg.e446ee1d04df4ccde5e4d38870ffe0b6.jpg

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχουν και οι κάμερες στο πίσω μέρος, με την κύρια 48MP (αισθητήρας με 4-in-1 pixel binning για φωτογραφίες 12MP) να χρησιμοποιεί ένα τύπου «gimbal» μηχανισμό σταθεροποίησης που σύμφωνα με την εταιρεία είναι κατά 200% αποδοτικότερος από τα παραδοσιακά συστήματα OIS. Η δεύτερη κάμερα είναι τύπου «periscope» με πραγματικό optical zoom με δυνατότητα επιλογής από 5x έως 7.5x χωρίς ψηφιακή μεγέθυνση. Η δομή του «περισκόπιου» είναι ιδιαίτερα προηγμένη σύμφωνα την εταιρεία, καθώς χρησιμοποιεί δύο fixed φακούς και δύο ομάδες από μετακινούμενους φακούς.  

Η συσκευή δεν έχει πλήκτρα, αλλά ούτε και άλλες υποδοχές ή ακουστικό/ ηχείο καθώς για τον ήχο χρησιμοποιεί την τεχνολογία Screen SoundCasting ενώ για την φόρτιση της μπαταρίας χρησιμοποιείται μία τεχνολογία ασύρματης φόρτισης που η εταιρεία ονομάζει Super FlashCharge 60W.

13.jpg.d6b42091006678297900a45721a07ca8.jpg

Όπως αναφέραμε, το APEX 2020 είναι ένα «concept phone» που δεν πρόκειται να φτάσει στα… ράφια των καταστημάτων σύντομα. Παρόλα αυτά, ορισμένες τεχνολογίες, αναμένεται να βρίσκονται σε μελλοντικές συσκευές της εταιρείας. Η in-display εμπρόσθια κάμερα μπορεί για παράδειγμα να αργήσει για λίγο ακόμα –ίσως ένα με δύο χρόνια- ωστόσο η κύρια κάμερα ή η τεχνολογία ασύρματης φόρτισης μπορεί να βρίσκονται σε συσκευές της εταιρείας πολύ σύντομα.

GSMArena

 

  • Like 5