Μπορεί ακόμη και να ακολουθεί τον κάτοχό του σαν κανονικός σκύλος.

Με την Xiaomi να έχει σφραγίσει την παρουσία της στον χώρο των smartphones και αφού ανακοίνωσε τα σχέδιά της για να εισέλθει στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αποφάσισε να κάνει τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της ρομποτικής. Κατά την κυκλοφορία του Mi Mix 4 την περασμένη Τρίτη, η εταιρεία ανακοίνωσε και μια νέα συσκευή έκπληξη, ένα τετράποδο ρομπότ που ονομάζεται CyberDog.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα προηγμένο μηχανικό κατοικίδιο στα πρότυπα του Spot, το ρομπότ που έχουμε δει από την Boston Dynamics. Η Xiaomi πιστεύει ότι αυτό το ρομπότ αποτελεί απόδειξη της μηχανικής ικανότητας της εταιρείας και μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα ρομπότ για διάφορες δοκιμές για τους λάτρεις της ρομποτικής.

cyberdog-xiaomi-2.JPG.95869d648782dcc408f89874d7859883.JPG

Ο «εγκέφαλος» του CyberDog αποτελείται από τη μονάδα της Nvidia Jeton Xavier NX, η οποία διαθέτει 384 πυρήνες CUDA, 48 πυρήνες Tensor, έξι πυρήνες Carmel και δύο πυρήνες αφιερωμένους στο deep learning. Αυτή η μονάδα επεξεργασίας λαμβάνει πληροφορίες από 11 αισθητήρες που επιτρέπουν και ενημερώνουν τις κινήσεις του CyberDog στον περιβάλλοντα χώρο. Χρησιμοποιώντας ειδικούς μηχανισμούς κίνησης της Xiaomi, το ρομπότ – σκύλος μπορεί να εκτελέσει «κόλπα» όπως backflips και άλλες «κινήσεις υψηλής ταχύτητας» με ταχύτητα έως 3,2m/s, δηλαδή έως 11,5 km/h.

Οι αισθητήρες χρησιμοποιούν αρκετές κάμερες τοποθετημένες στο σώμα του ρομπότ. Επίσης, περιλαμβάνεται αισθητήρας βάθους Intel RealSense D450 που επιτρέπει την παρακολούθηση αντικειμένων και την αποφυγή εμποδίων. Όπως εξηγεί η Xiaomi, αυτός ο αισθητήρας επιτρέπει στο CyberDog να ακολουθήσει τον ιδιοκτήτη του και να αποφεύγει τα διάφορα εμπόδια, όπως ένας πραγματικός σκύλος.

cyberdog-xiaomi-3.JPG.249ae178c2e69d18fecd86c3be491bcc.JPG

Το ρομπότ ανταποκρίνεται σε διάφορες φωνητικές εντολές και μπορεί να ενεργοποιηθεί χρησιμοποιώντας μία λέξη «αφύπνισης» ή να ελεγχθεί από άλλους, ενώ υποστηρίζει κι άλλες ψηφιακές βοηθούς. Υπάρχουν ακόμη τρεις θύρες USB-C και μια θύρα HDMI, ώστε οι προγραμματιστές να μπορούν να προσθέσουν υλικό ή να ενσωματώσουν τα δικά τους λογισμικά.

Η Xiaomi για την ώρα θα δώσει 1000 CyberDogs σε μηχανικούς, λάτρεις της ρομποτικής και fans για να ξεκινήσει τη δική της κοινότητα προγραμματιστών ανοιχτού κώδικά. Το κάθε ένα ρομπότ θα κοστίζει περίπου €1542. Δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το αν η εταιρεία θα κάνει διαθέσιμο το CyberDog στο κοινό.

  • Like 3
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1