Πρόκειται για μία αξιόλογη εναλλακτική λύση απέναντι στο Google Chromecast.

Η Xiaomi εκτός από δημοφιλή smartphones έχει παρουσία και στις media streaming συσκευές, με το Mi TV Stick να είναι αρκετά δημοφιλές. Γι’ αυτό η εταιρεία έφερε την ανανεωμένη έκδοση Xiaomi TV Stick 4K η οποία ήδη εμφανίζεται στην επίσημη ιστοσελίδα της κινεζικής εταιρείας.

Το βασικό χαρακτηριστικό του νέου TV Stick είναι φυσικά η υποστήριξη 4K ανάλυσης. Το προηγούμενο μοντέλο Mi TV Stick είχε μέγιστη ανάλυση 1080p, επομένως η αναβάθμιση αξίζει σε χρήστες που διαθέτουν τηλεοράσεις 4K.

Η συσκευή συνοδεύεται επίσης από ένα τηλεχειριστήριο, το οποίο μοιάζει με αυτό του προηγούμενου stick. Σύμφωνα με τις εικόνες της παρουσίασης του προϊόντος, το τηλεχειριστήριο θα έχει κουμπιά Netflix και Amazon Prime Video, αλλά ίσως αυτά να είναι διαφορετικά ανάλογα την αγορά που θα κυκλοφορεί η συσκευή. Ακόμη, διαθέτει ένα ειδικό κουμπί Google Assistant για φωνητικές εντολές.

xiaomi-tv-stick-4k-2.JPG.baa7cd486664f0cc847dd0f4a58b72ea.JPG

Το Google Assistant είναι διαθέσιμο χάρη στο λειτουργικό σύστημα Android 11 με το οποίο έρχεται το Xiaomi TV Stick 4K. Αν και έχει ήδη κυκλοφορήσει το Android 12, για την ώρα ούτε η media συσκευή της Google δεν το έχει εγκατεστημένο. Σε κάθε περίπτωση, ο πλησιέστερος ανταγωνιστής του TV Stick 4K φαίνεται να είναι το Chromecast με Google TV. Το σύνολο των χαρακτηριστικών, η υποστήριξη των διάφορων codecs αλλά και το λογισμικό που διαθέτουν οι δύο media συσκευές ευθυγραμμίζονται.

Παραδοσιακά, η Xiaomi «χτυπά» τον ανταγωνισμό με τις τιμές της. Ως εκ τούτου, η νέα αυτή συσκευή αναμένεται να είναι φθηνότερη από τα $50 του Chromecast με Google TV. Ωστόσο, το πόσο φθηνότερα και πότε θα κυκλοφορήσει, παραμένουν άγνωστα για την ώρα.

  • Like 2