Πριν λίγο καιρό, έγινε γνωστό ότι η Samsung κατασκεύασε σε συνεργασία με την Xiaomi τον υψηλότερης ανάλυσης αισθητήρα για κάμερες κινητών, τον 1/1.33” ISOCELL Bright HMX των 108MP και βεβαίως μάθαμε ότι η Xiaomi θα είναι από τις πρώτες εταιρείες που θα τον χρησιμοποιήσουν.  

Η πρώτη συσκευή της Κινέζικης εταιρεία που θα εκμεταλλεύεται τον τεράστιο αισθητήρα, σύμφωνα με φήμες, θα είναι το Mi Mix 4, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβρη. Όμως σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας XDA Developers, η Κινέζικη εταιρεία δοκιμάζει τον ISOCELL Bright HMX 108MP σε τέσσερις διαφορετικές συσκευές. Σύμφωνα με στοιχεία που αποκάλυψε ο κώδικας του Mi Gallery app στο MIUI, τα κινητά τηλέφωνα έχουν τις κωδικές ονομασίες «tucana», «draco», «umi» και «cmi» (ενδεχομένως τα μισά να φέρουν το brand Xiaomi και τα υπόλοιπα το brand Redmi).

Φαίνεται πως στο app προστέθηκε υποστήριξη για την απεικόνιση φωτογραφιών 108MP σε πλήρη ανάλυση, όμως η συγκεκριμένη προσθήκη προορίζεται μόνο για τις συγκεκριμένες τέσσερις συσκευές. Οπότε ο χρήστης κάποιας από αυτές τις συσκευές θα μπορεί χειροκίνητα να ενεργοποιεί τη λειτουργία λήψης 108MP –όπως συμβαίνει και σήμερα με συσκευές που διαθέτουν αισθητήρα 48MP όπως το Mi A3- για να έχει στα χέρια του αρχεία τέτοιας υψηλής ανάλυσης.

144.jpg.4058ee50a852a92f5ca9606e4f6ca254.jpg

Σε διαφορετική περίπτωση, και χάρη στο Quad Bayer φίλτρο του αισθητήρα θα μπορεί να τραβάει φωτογραφίες 27MP με pixel binning (1,6μm effective pixel size). Πάντως σύμφωνα με την πηγή του XDA Developers, καμία από τις παραπάνω συσκευές δεν φαίνεται να είναι το Mi Mix 4.

XDA Developers

  • Like 2
  • Confused 1