Η παρουσίαση smartphone από διάφορους κατασκευαστές με οθόνη 5' ιντσών και άνω συνεχίζεται, με τη ZTE να επιβεβαιώνει τις τελευταίες διαρροές και να παρουσιάζει επίσημα τη δική της πρόταση.

Ο λόγος φυσικά για το Grand S, των 5 ιντσών με οθόνη ανάλυσης 1080p, το οποίο, σύμφωνα με πολλούς, μοιάζει αρκετά με τα Droid DNA ή Vizion smartphones. Συγκεκριμένα εξοπλίζεται με επεξεργαστή quad-core Snapdragon S4 χρονισμένο στα 1.7GHz, με 13-megapixel κάμερα και με 2GB μνήμης RAM. Το συνολικό του πάχος δεν ξεπερνά τα 6.9 χιλιοστά πράγμα που σημαίνει ότι είναι ακόμη λεπτότερο από το Droid RAZR.

 

Επιπροσθέτως, ο μοναδικός του πολυανθρακικός του σχεδιασμός, το κάνει αρκετά ελαφρύτερο από ότι θα περίμενε κανείς δεδομένου των χαρακτηριστικών που φέρει. Το λειτουργικό της συσκευής είναι το Android 4.1 Jelly Bean, εξοπλισμένο με ένα πρόσθετο λογισμικό κουμπιού επιστροφής στο αρχικό μενού το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε μέρος της οθόνης από τον χρήστη. Σύμφωνα με την ίδια την ZTE το σχεδίασε προκειμένου να μπορέσει με κάποιο τρόπο να αντισταθμίσει το μεγάλο μέγεθος της συσκευής επιτρέποντας την εύκολη προσβασιμότητα από χρήστες με μικρές παλάμες χεριών.

 

theverge11020vergesuper.jpg

 

Αυτή την περίοδο η αγορά του δεν είναι εφικτή. Η συσκευή προορίζεται για την Κίνα, χωρίς να υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες κυκλοφορίας της συσκευής και σε άλλα μέρη του κόσμου. Το Grand S ολοκληρώνει σύμφωνα με την ZTE τη σειρά συσκευών Grand, η οποία περιλαμβάνει ακόμη και τα Grand Era και Grand X.

 

[link=http://www.theverge.com/2013/1/8/3849604/zte-joins-5-inch-1080p-smartphone-party-with-grand-s']theverge.com