Μπορεί η κυκλοφορία του Fire Phone να απέτυχε παταγωδώς, όμως η Amazon έχει καλύτερη τύχη στα tablets με τη σειρά Fire η οποία αποκτά τέσσερα νέα μοντέλα με τιμές που ξεκινάνε από $49.99.

Με την απουσία πλέον της λέξης Kindle στην ονομασία, η Amazon παρουσιάζει μεταξύ άλλων το Fire HD, το οποίο έρχεται σε δύο διαστάσεις 8 και 10.1 ιντσών με ανάλυση 1280 x 800. Εσωτερικά υπάρχει τετραπύρηνος επεξεργαστής στο 1.5GHz ενώ η κατασκευή του tablet σύμφωνα με την Amazon είναι δύο φορές πιο ανθεκτική από αυτή του iPad Air 2. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά βλέπουμε ακόμα στερεοφωνικά ηχεία με υποστήριξη Dolby Audio, Wi-Fi 802.11ac, microSD θύρα, 5MP κύρια κάμερα, HD κάμερα στο εμπρόσθιο μέρος και μπαταρία με αυτονομία 8 ωρών. Η χωρητικότητα για το μοντέλο των 8 ιντσών φτάνει τα 8GB ενώ διπλάσιος είναι ο χώρος για το μοντέλο των 10.1 ιντσών.

 

Η τιμή για το Fire HD 8 ξεκινά από τα $149.99 ενώ του Fire HD 10 από τα $229,99.

 

Το μικρότερο σε διαστάσεις μοντέλο, το Fire 7 αποκτά νέο μοντέλο με τιμή μάλιστα που δε ξεπερνά τα $50, κάνοντας το μια πολύ αξιόλογη πρόταση. Με IPS οθόνη 7 ιντσών, ανάλυση 1024 x 600 και τετραπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στο 1.3GHz, το Fire 7 δείχνει ικανό να ανταπεξέλθει στις περισσότερες προκλήσεις του Android, με δύο κάμερες (2MP + VGA) στην επιφάνεια του. Μάλιστα στην αγορά 5 tablets, η Amazon κάνει δώρο ένα ακόμη, με συνολικό κόστος $250.

 


feature-hero._V310931661_b.jpg

 


Τέλος ειδικά για τα παιδιά, η Amazon παρουσιάζει το Fire Kids Edition tablet, το οποίο είναι στην ουσία ένα Fire tablet 7 ιντσών, στο οποίο έχει προστεθεί ειδική θήκη προκειμένου να αντέξει από διάφορα ατυχήματα, κάτι στα οποία είναι επιρρεπή τα μικρά παιδιά στα οποία και απευθύνεται. Με τιμή $99.99, η Amazon προσφέρει επίσης 2 χρόνια εγγύησης αντικατάστασης του tablet ακόμα και αν αυτό σπάσει, «χωρίς περαιτέρω ερωτήσεις».

 


feature-oops.jpg

 


Όπως και στα προηγούμενα tablets της Amazon, έτσι και στα καινούρια, η εταιρεία στηρίζεται στο Android για να δημιουργήσει τη δική της έκδοση της πλατφόρμας με την ονομασία Fire OS5 Bellini, η οποία δεν περιλαμβάνει οποιαδήποτε εφαρμογή της Google, και με το App Store να έχει αντικατασταθεί με την εναλλακτική της Amazon.

 

Link.png Site: '] Fire 7
Link.png Site: http://www.amazon.com/dp/B00S5HFVGI/ref=ods_fs_mem']Fire HD 8
Link.png Site: http://www.amazon.com/dp/B00YYZEQ1G/ref=ods_fs_ketf[/url]']Fire Kids Edition