Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon σε πρόσφατη συνέντευξή του στην εφημερίδα Metro ξεκαθαρίζει την αντίθετη γνώμη του σχετικά με τις πατέντες καλώντας μάλιστα όλες τις κυβερνήσεις να επιληφθούν επί του θέματος. Ο Jeff Bezos ο οποίος έχει οδηγήσει την Amazon για τα καλά στα μονοπάτια του hardware ύστερα από την παρουσίαση του Kindle Fire HD tablet, αναφέρει ότι οι πατέντες θα έπρεπε να ενθαρρύνουν την καινοτομία, ενώ όπως τονίζει ζούμε σε καιρούς που γίνεται ακριβώς το αντίθετο.

"Οι Κυβερνήσεις ίσως θα έπρεπε να εξετάσουν το σύστημα των πατεντών και να το τροποποιήσουν, καθώς δεν πιστεύω ότι ορισμένες από τις δικαστικές διαμάχες που γίνονται για τις πατέντες είναι υγιείς για την κοινωνία". Ο Bezos δεν είναι ο μόνος τον τελευταίο καιρό που ανησυχεί για το θέμα των πατεντών. Για το ίδιο ακριβώς θέμα οι μεγαλύτερες εταιρείες του Internet, συμεριλαμβανομένων των Apple, Microsoft και Samsung είχαν στις αρχές του μήνα ειδική συνάντηση για τη συζήτηση του εν λόγω θέματος.

 

Η τεχνολογία το 2012 έχει στιγματιστεί από συνεχείς δικαστικές διαμάχες μεταξύ των εταιρειών, με την πιο χαρακτηριστική να είναι αυτή μεταξύ της Apple και της Samsung, με την πρώτη να κερδίσει ένα αξιοσέβαστο ποσό σε βάρος της δεύτερης για παραβίαση μιας σειράς από ευρεσυτεχνίες. Βέβαια η υπόθεση δεν έχει κλείσει καθώς η έφεση της Samsung πρόκειται να εξετασθεί μέσα στο 2013.

 

Link.png Site: techradar.com